Pikavippi 100 – 20 000€ – Vertaile kaikki pikavipit

Vertaile kaikki pikavipit helposti sivustollamme. Kokosimme tälle sivustolle kaikki Suomen pikavipit. Valitse alapuolelta haluamasi lainamäärä sekä laina-aika ja löydä itsellesi sopivin pikavippi.

Lainamäärä:
Laina-aika
 • Suodata
 • Ilman vakuuksia
 • Yhdistelylaina
 • Montatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Ilman luottotietoja
 • 18-vuotiaalle
Lajittele:
Löysimme sinulle sopivaa lainatarjousta
Löysimme sinulle sopivan lainatarjouksen
Emme löytäneet lainatarjousta. Muuta hakuehtoja.
Näytä lisää tuloksia

Pikavippi on hyvin pieni – suuruudeltaan yleensä noin 100–500 euron suuruinen – ja lyhytaikainen laina. Pikavippi onkin tarkoitettu tilanteisiin, joissa tarvitaan lainaa nopeasti. Tällaisia voivat olla esimerkiksi auton hajoaminen tai jokin muu yllättävä kulu. Pikavippi on tunnettu yleisesti lähes saman tien saatavana, mutta koroiltaan suurena pienlainana. Tähän on tullut kuitenkin muutos vuoden 2019 korkokaton vuoksi. Monien tuntemia pikavippejä ei siis enää juurikaan ole olemassa, vaan ne ovat alkaneet muistuttaa yhä enemmän muita lainoja. Pikavippien korot ovat pienentyneet huomattavasti, kun niille asetettiin vuonna 2019 korkokatto vain 20 %:iin. Lisäksi vuonna 2020 väliaikainen lakimuutos COVID-19 -epidemian myötä puolitti vakuudettomien lainojen korot tuosta jo aiemmin lasketusta korkotasosta. Pikavippien korkokatto on siis tällä hetkellä vain 10 %. Pikavipeillä on kuitenkin hyvien puoliensa lisäksi myös haittapuolensa, joista kerrotaan lisää tässä artikkelissa. Artikkelissa kerrotaan myös, missä tilanteissa vippiä kannattaa hakea ja mistä se kannattaa hakea.

Mistä pikavippi kannattaa hakea?

Pikavippi – kuten mikä tahansa suurempikin laina – tulisi hakea aina ainoastaan virallisilta ja valvotuilta rahoituslaitoksilta. Ne ovat ainoa täysin varmasti luotettava ja turvallinen vaihtoehto – ja etenkin raha-asioiden suhteen turvallisuus on äärimmäisen tärkeää. Suomessa on runsas tarjonta pikavippejä myöntäviä rahoituslaitoksia, joten hakijoilla on varaa valita paras tarjous lukuisien turvallisten rahoituslaitosten joukosta. Hakijoiden kannattaa myös aina suosia suomalaisia lainantarjoajia, sillä ulkomailta haettaessa lainanmyöntäjän turvallisuudesta ei yleensä voi olla täysin varma. Pikavippejä ei myöskään koskaan tulisi hakea yksityisiltä henkilöiltä – edes suomalaisilta. Kun lainaa haetaan lailliselta ja suomalaiselta toimijalta, omat henkilö- ja maksutiedot ovat aina varmasti turvassa, lainasumman saa varmasti itselleen ja myös lainanmyöntäjän on noudatettava etukäteen sovittuja ehtoja. Virallistenkaan rahoituslaitosten suhteen lainaa ei kuitenkaan kannata hakea mistä tahansa, sillä lainojen ehdot voivat vaihdella paljonkin. Lainoja ja niiden ehtoja kannattaa aina vertailla, olipa kyseessä sitten minkä suuruinen laina tahansa.

Kuka voi saada pikavippiä?

Pikavippiä ei voi saada kuka tahansa. Pikavippiä hakeakseen on ensinnäkin oltava täysi-ikäinen. Useissa paikoissa 18 vuoden ikäkään ei kuitenkaan riitä, vaan hakemiseen voidaan vaatia korkeampaa ikää. Usein tämä ikäraja onkin vähintään 21 vuotta. Ikärajat on tarkistettava kunkin lainanmyöntäjän sivustolta erikseen. Iän lisäksi myös hakijan luottotietojen täytyy olla puhtaat. Luottotiedottoman on lähes mahdotonta saada pikavippiä nykypäivänä, sillä Suomen lain mukaan lainaa ei voida myöntää henkilölle, jolla on selkeä riski maksukyvyttömyydestä. Siksi lainanhakijalta voidaan vaatia myös säännöllisiä tuloja. Kaikki rahoituslaitokset eivät kuitenkaan tee niin. Vaadittujen tulojen määrä voi vaihdella rahoituslaitoksen mukaan, ja siksi pienimpituloisemmatkin voivat saada lainaa. Pikalainan hakijoilla on myös yleensä oltava suomalaiset verkkopankkitunnukset, sillä pikavipin hakeminen tapahtuu useimmiten netin kautta. Lainahakemuksen jättäminen vaatii aina vahvaa tunnistautumista, mikä tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Kannattaa muistaa sekin, että pikalainaakin voi olla mahdollista hakea myös yhdessä puolison kanssa. Lainan voi saada paremmilla ehdoilla, kun hakijoita on kaksi.

Näin haet pikavippiä Helppovertailu.fi-sivuston kautta

Helppovertailu.fi tarjoaa sinulle turvallisen ja kätevän tavan vertailla erilaisia pikalainoja ja niiden ehtoja. Sivuston kätevään lainalaskuriin syötetään haluttu lainasumma ja takaisinmaksuaika, minkä jälkeen rastitetaan muut halutut tiedot, kuten 18 vuoden ikä tai ilman vakuuksia haettava laina – jollaisia pikalainat aina ovat. Tämän jälkeen sivusto antaa kätevän listan, johon on tiivistetty kunkin rahoituslaitoksen tarjoama laina laina-aikoineen, summineen ja korkoineen. Tämän listan avulla voi helposti vertailla yhdellä silmäyksellä useita pikalainatarjouksia. Sivuston ylälaidasta saa myös klikattua auki listan parhaimmista pikavippien tarjouksista itsenäistä tarjousten vertailua varten. Helppovertailu.fi on puolueeton lainojen vertailuun keskittynyt sivusto, joka tarjoaa myös esimerkiksi puhelinliittymien, sähkösopimusten, nettiliittymien ja luottokorttien vertailua. Sivuston blogi antaa myös vinkkejä säästämiseen, sijoittamiseen ja ajankohtaisiin tarjouksiin liittyen. Sivuston käyttäminen on myös täysin ilmaista, eikä lainojen vertaileminen sido sinua mihinkään. Laina astuu voimaan vasta, jos päätät vertailun jälkeen siirtyä varsinaisen lainanmyöntäjän sivustolle täyttämään lopullisen hakemuksen.

Pikavippi kokemuksia

Pikavipit ovat olleet vuosia vahvasti mielipiteitä jakava lainatyyppi. Niitä on kritisoitu etenkin äärimmäisen korkeiden korkojen takia. Vielä muutama vuosi sitten pikavippien ottaminen ei ollutkaan useissa tilanteissa lainkaan järkevää. Uuden 20 %:n korkokaton ansiosta pikavippien ehdot ovat kuitenkin nykypäivänä paljon reilummat hakijoiden kannalta, ja näin pikavippi voi olla monissa tilanteissa jopa hyvä vaihtoehto. Nykyajan tiukat säännöt ikärajan ja tulojen suhteen ovat myös hyvä asia hakijoiden kannalta. Pikavippejä voivat nimittäin hakea useimmiten ainoastaan ihmiset, joilla on varmasti varaa maksaa lainansa takaisin ajallaan. Se säästää monet ihmiset rahaongelmien kierteeltä ja jopa luottotietojen menettämiseltä. Pikavippien hakeminen on nimittäin niin helppoa ja nopeaa, että moni saattaa hakea niitä jopa ilman järkevää syytä. Tämän vuoksi nopean ja helpon hakuprosessin voisi sanoa olevan sekä huono että hyvä puoli. Toisaalta taas äkillisen ja tärkeän rahantarpeen iskiessä pikalainan voi saada jopa minuuteissa tililleen. Se on hyödyllistä esimerkiksi auton hajotessa tien päälle tai lääkärikulujen maksamiseen yllättävän sairastumisen iskiessä.

Kuinka paljon pikavippiä voi saada?

Pikavipit ovat lähes aina paljon joustoluottoja ja muita lainoja pienempiä summiltaan. Pikalainojen summat vaihtelevat kuitenkin jonkun verran rahoituslaitosten mukaan. Yleensä vippi on kuitenkin hyvin minimaalinen – noin 100–500 euron suuruinen – summa. Rahoituslaitoksista riippuen pikalainaa voi kuitenkin saada jopa tuhansiakin euroja. Näin suurta pikalainaa hakiessa kannattaa kuitenkin vertailla, olisiko esimerkiksi joustoluotto korkojensa, kulujensa ja takaisinmaksuaikansa kannalta sittenkin taloudellisempi ja joustavampi ratkaisu. Uudesta korkokatosta huolimatta pikavippien korot voivat nimittäin olla selkeästi muita lainoja suuremmat, ja niiden takaisinmaksuaika on yleensä paljon lyhyempi. Lainasumman maksimimäärä voi vaihdella myös hakijan tietojen mukaan. Suurempituloinen voi saada suuremman määrän pikalainaa kuin pienempituloinen. Joskus lainasumma voi olla suurempi, mikäli hakijoita on kaksi. Monelle ei välttämättä tule mieleen, että pikalainoja voi hakea myös yhdessä esimerkiksi puolison kanssa, kuten muitakin lainoja. Suuremman summan saaminen on mahdollista etenkin, jos molemmilla hakijoilla on säännölliset ja melko suuret tulot.

Millaiset korot pikavipeissä on?

Uuden vuonna 2019 asetetun lain mukaan pikavippien korkokatto on nykyään vain 20 %. Tämä on positiivinen muutos lainanhakijoiden kannalta, sillä ennen tätä pikalainojen korot saattoivat olla jopa satoja prosentteja. Lisäksi pikalainojen korot ovat pudonneet väliaikaisesti vielä puolella 20 %:sta, eli pikalainojen korkokatto on tällä kellä vain 10 %. Tämä johtuu siitä, että COVID-19 -epidemian myötä on tehty väliaikainen lakimuutos lainojen korkoihin. Pikalainojen korot tulevat siis nousemaan vielä tulevaisuudessa takaisin 20 %:iin. Uusi laki varmistaa myös sen, että lainoista perittävät kulut eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa, eivätkä ne saa olla yli 0,01 %:ia luoton kokonaismäärästä päivää kohden. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koron lisäksi vipistä voidaan periä myös muita kustannuksia, kuten lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä nostokulut. Pikalainojen korkoihin ja kuluihin on siis paneuduttava aina huolellisesti jo ennen hakemuksen jättämistä. Nämä kulut voivat nimittäin vaihdella paljonkin eri lainanmyöntäjien kesken.

Pikavippi ilman korkoa?

Koroton pikavippi oli vielä vuosi sitten mahdollista saada joiltakin lainantarjoajilta, mutta silloin koko lainasumma oli maksettava takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Uuden 1.9.2019 voimaan tulleen lain myötä ilmaiset pikavipit ovat kuitenkin käytännössä poistuneet kokonaan saatavilta. Nykyinen poikkeustilanne on myös tiukentanut pikavippien myöntämistä entisestään, joten pikalainojen saaminen ilman korkoja on käytännössä mahdotonta. Ja vaikka tällaisia ilmaisia lainoja myönnettäisiin, niiden lunastaminen ei välttämättä ole korollisia lainoja parempi vaihtoehto. Korottomilla pikalainoilla on nimittäin lähes aina selkeästi tiukemmat säännöt takaisinmaksun suhteen. Mikäli lainaa ei maksa takaisin määrätyssä ajassa, voivat lainamuistutuksista tulevat kulut olla valtavan suuria lainasummaan nähden. Lisäksi, vaikka itse laina olisi koroton, voi sen muista kuluista kertyä huomattavakin summa. Eri rahoituslaitosten lainoja vertailemalla voi kuitenkin löytää itselleen pikalainan hyvinkin reiluilla koroilla ja kuluilla. Lainoja kannattaakin vertailla ennen lainahakemuksen jättämistä, sillä se voi etenkin suuremman rahasumman ollessa kyseessä säästää melko paljonkin rahaa.

Milloin pikavippiä voi olla fiksu hakea?

Pikalainan hakeminen on hyvä idea ainoastaan siinä tapauksessa, että on täysin varma omasta maksukyvystään. Laina on pystyttävä maksamaan kuluineen takaisin annetussa ajassa. Tämän lisäksi lainaa kannattaa hakea vain todelliseen tarpeeseen, kuten yllättäviin sairaanhoitokustannuksiin tai vaikkapa kodinkoneen ostamiseen. Joskus pikalainaa voi harkita myös muiden asioiden kustantamiseen – esimerkiksi tärkeän juhlaillallisen tai vaikkapa lasten joululahjojen ostamiseen. Tällöin on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että lainaa otetaan vain sen verran kuin oma budjetti sallii. Pikalainaa kannattaa myös ottaa vain siinä tapauksessa, että sen ehdot sopivat itselle täysin. Mikäli ei löydä ehdoiltaan juuri itselle sopivaa lainaa, on järkevämpi ja riskittömämpi vaihtoehto jättää laina hakematta. Pikalainojen takaisinmaksuajat ovat melko lyhyet, ja mikäli niiden aikana jättää lainan maksamatta, menettää pahimmassa tapauksessa luottotietonsa. Se vaikeuttaa elämää huomattavasti vielä vuosien ajan siitäkin, kun lainan on jo maksanut takaisin. Pikavipin hakemista on siis harkittava tarkkaan, kuten minkä tahansa lainan.

Milloin pikavippi on huono idea?

Pikavippiä ei kannata hakea, mikäli et ole täysin varma takaisinmaksukyvystäsi. Tällaisia tilanteita ovat usein ne, kun lainaa haetaan hetken mielijohteesta tai johonkin mikä ei ole kovin tärkeää tai kun omat tulot ovat vähäiset. Moni hakee pikalainaa myös vanhojen velkojen maksamiseen, mikä on useimmiten äärimmäisen huono idea. Uusi laina melko korkeine kuluineen yleensä vain pahentaa velkakierrettä ja vie usein hakijaltaan myös luottotiedot – koska jos hakija ei pysty maksamaan entisiäkään lainoja pois, miten hän pystyisi maksamaan uuden lainan pois? Pikalaina ei myöskään ole usein paras ratkaisu esimerkiksi työttömille, opiskelijoille tai muille pienituloisille. Tämä johtuu siitä, että moni ei tule ajatelleeksi pikalainan korkoja ja kuluja, jolloin maksettavaa kertyy yleensä runsaasti suunniteltua enemmän. Vaikka vippi helpottaisi taloustilannetta hetkellisesti, suuri takaisinmaksusumma johtaa usein uuteen – jopa vielä pahempaan – talousongelmaan. Sen sijaan pienituloisten kannattaa hakea ennen kaikkea Kelan maksamia tukia oman tilanteen mukaan.

Mieti näitä asioita ennen kuin haet pikavippiä

Pikavipin hakemista tulisi harkita tarkkaan, kuten minkä tahansa muunkin lainan hakemista. On tärkeää suunnitella takaisinmaksu ottaen huomioon sekä lainasumma että siihen liittyvät korot ja muut käsittelykulut. Ne tulisikin aina selvittää jo ennen lainahakemuksen jättämistä. Nämä kulut tulisi myös aina laskea yhteen jo ennen hakemuksen jättämistä, sillä vaikka lainasumma ei olisi kovin suuri, voi siitä korkoineen ja kuluineen kertyä paljonkin odotettua suurempi takaisinmaksusumma. Pikalainojen maksamatta jättämisestä voi kertyä nopeasti hyvinkin korkeat kulut, jotka taas aiheuttavat ikään kuin huomaamatta velkakierteen. Pikalainojen aiheuttamasta velkakierteestä pois pääseminen voi olla vaikeaa, vaikka alkuperäinen lainasumma olisi hyvinkin pieni. Siksi kannattaa miettiä myös tarkkaan, onko pikalainan ottaminen edes välttämätöntä vai voisiko ostos odottaa esimerkiksi seuraavaan palkkapäivään saakka. Mikäli lainan hakeminen on välttämätöntä, kannattaa miettiä sitäkin, onko juuri pikalaina ehdoiltaan ja takaisinmaksuajaltaan paras vaihtoehto – vai olisiko esimerkiksi myös vakuudeton joustoluotto sittenkin parempi. Joustoluoton ja pikalainan erot ovat:

 • Pikalaina on kertalaina, joustoluotto on jatkuva luotto
 • Joustoluoton lainasumma voi olla suurempi
 • Joustoluoton laina-aika on usein pidempi
 • Joustoluoton takaisinmaksu on joustavampaa

Pikalainaa tai mitä tahansa muuta lainaa hakiessa on myös hyvä tiedostaa se riski, että lainan takaisin maksamatta jättämisestä voi tulla nopeasti merkintä luottorekisteriin. Tämä merkintä voi säilyä rekisterissä usean vuoden ajan, ja se voi hankaloittaa monia asioita arkielämässä. Maksuhäiriömerkinnästä voi olla haittaa esimerkiksi asunnon vuokraamisessa, auton ostamisessa, uuden puhelinliittymän ostamisessa tai minkä tahansa osamaksun maksamisessa. Lisäksi maksuvaikeuksiin joutunut ajautuu usein velkakierteeseen, josta voi olla hyvin vaikea päästä pois ja vaikka pääsisikin, siihen voi kulua pitkä aika. Pikalainan ottamisen tarkkaa harkitsemista ja oman budjetin sekä takaisinmaksun suunnittelemisen tärkeyttä ei siis voi tarpeeksi painottaa. Mikäli eteen kuitenkin tulee tilanne, että lainaa ei pysty maksamaan eräpäivään mennessä, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä lainantarjoajaan. Lainalle voi mahdollisesti sopia tai ostaa lisämaksua vastaan uuden eräpäivän, jolloin säästyy monilta kuluilta ja jopa maksuhäiriömerkinnältä. Lainan eräpäivän siirtäminen ei kuitenkaan välttämättä onnistu kaikissa tapauksissa.

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikalainat ovat yleensä aina vakuudetonta lainaa. Se johtuu siitä, että niiden lainasumma on selkeästi pienempi kuin lainojen, joihin vaaditaan vakuus. Joissain hyvin harvoissa tapauksissa jotkut lainanmyöntäjät voivat kuitenkin myöntää pikalainaa myös vakuutta tai takaajaa vastaan. Lainan myöntäminen ilman vakuutta takaa kuitenkin sen, että pikalainat voidaan nimensä mukaisesti myöntää hyvin pikaisesti – usein saman päivän aikana tai jopa lähes saman tien. Vakuudettomat lainahakemukset käsitellään nimittäin usein automatisoidusti niin, että lainapäätöksen saa lähes saman tien. Niitä voidaan myöntää vakuudettomina, koska hakijoiden luottotiedot ja tulot tarkastetaan hakemuksen aikana ja niiden perusteella hakijalle joko myönnetään tai ollaan myöntämättä laina. Vakuudettomissa lainoissa on kuitenkin vakuudettomuuden vuoksi suuremmat riskit lainantarjoajalle ja tämän vuoksi niissä on useimmiten suuremmat korot kuin vakuudellisissa lainoissa. Ilman vakuuksia saatavaa pikavippiä kannattaa siis hakea vain siinä tapauksessa, että tarvittava lainasumma on hyvin pieni ja lainaa tarvitaan todelliseen ja äkilliseen tarpeeseen.

Onko mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Pikavippi on mahdollista saada omalle tililleen lähes heti – riippuen kuitenkin siitä lainantarjoajasta, jolta lainaa haetaan. Päätöksen lainahakemukseen voi saada parhaimmassa tapauksessa jopa minuuteissa ja rahat omalle tililleen jopa 15 minuutissa. Jotkut lainanmyöntäjät voivat maksaa lainan hakijan tilille mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Lainantarjoajat ilmoittavat aina sivustoillaan, mitkä niiden yleiset käsittelyajat ja lainojen maksuajat ovat. Ne kannattaa siis tarkistaa aina ennen lainan hakemista, mikäli haluaa lainan tililleen mahdollisimman nopeasti. Sivustomme Helppovertailu.fi:n kautta voi vertailla erilaisia pikalainoja sekä tutustua niiden käsittely- ja maksuaikoihin. Sivustomme kautta voi myös lukea arvosteluja eri lainanmyöntäjistä ja yrityksistä, jotka kilpailuttavat lainoja. Kannattaa siis tutustua eri lainanmyöntäjiin ja vertailla niitä keskenään. Tällöin löytää niin käsittely- ja maksuajoiltaan kuin muiltakin ominaisuuksiltaan itselleen sopivimman rahoituslaitoksen. Tunnetut rahoituslaitokset kertovat myös melko usein nopeudestaan selkeästi jo heti etusivullaan niin, joten tietoa ei edes tarvitse itse etsiä rahoituslaitoksen sivustolta.

Pikavippien tulevaisuus

Pikavippien tulevaisuus tulee olemaan varsin erilainen kuin niiden menneisyys. Tämä johtuu siitä, että pikalainojen lait ja säädökset ovat muuttuneet vuosien 2019–2020 aikana melko radikaalisti. Monille tuttuja pikavippejä äärimmäisen suurilla koroilla ei siis enää ole käytännössä olemassakaan. Se onkin monille vielä täysin uusi asia, sillä moni ei tiedä uusista lainoja koskevista korkokatoista. 20 % ja 150 euron maksimikorkomäärät takaavat kuitenkin sen, että ihmisille ei enää jatkossa tulee eteen yhtä usein ikäviä yllätyksiä pikalainojen suhteen. Vanhat, jopa satojen prosenttien korot, ajoivat monet lainaa ottaneet suureen velkakierteeseen, vaikka itse lainasumma olisi ollut varsin pieni. Se on toki mahdollista myös pikalainojen nykyisillä ehdoilla, jos ei ole tarkkana lainojen hakemisen ja maksun kanssa. Tulevaisuudessa pikalainat tulevat kuitenkin muistuttamaan yhä enemmän muita vakuudettomia lainoja, kuten joustoluottoja. Lainojen uusien ehtojen ja uuden korkokaton myötä suomalaisten maksuhäiriömerkinnät tulevat todennäköisesti laskemaan. Muilta osin pikalainojen tulevaisuuden ominaisuudet jäävät vain nähtäviksi.

Pikavippi ilman luottotietoja

Pikavipin saaminen ilman luottotietoja on lähestulkoon poikkeuksetta mahdotonta. Tämä johtuu siitä, että netistä haettavat pikavippihakemukset tarkistetaan automatisoidulla systeemillä, joka hylkää automaattisesti hakemukset ilman luottotietoja tai riittävää takaisinmaksukykyä. Muutama poikkeus on kuitenkin olemassa. Tällaiset yhtiöt eivät tarkasta hakemuksia automatisoidusti, jolloin hakemuksen hylkääminenkään ei tapahdu automaattisesti. Nämä yhtiöt saattavat myöntää lainoja vakuutta tai takaajaa vastaan, jota ei yleensä kuitenkaan tehdä pikavippien tapauksessa. Tällaiset yhtiöt ovat kuitenkin hyvin harvassa, ja niiden luottotiedottomille tarjoama laina on yleensä paljon pienimpi kuin muille tarjottavat pikavipit. Luottotiedottoman pikavipillä saattaa olla myös korkeammat korot, koska rahoituslaitoksen on huomattavasti riskialttiimpaa myöntää lainaa hakijalle, jolla on ollut ennestään maksuongelmia. Näiden syiden vuoksi kannattaakin harkita hyvin tarkkaan, kannattaako edes hakea pikalainaa, mikäli luottotiedot eivät ole puhtaat. Maksuongelmien rahoittaminen uudella lainalla – etenkin pikalainalla – usein vain pahentaa rahaongelmia entisestään. Omat luottotietonsa voi myös halutessaan tarkastaa Suomen asiakastiedon tai Bisnoden kautta.

3 myyttiä pikavipeistä

Pikavippien säädökset ovat muuttuneet paljon vuosien varrella ja jopa aivan viime aikoina. Vippeihin liittyy kuitenkin edelleen sitkeitä myyttejä, jotka eivät pidä enää lainkaan paikkaansa. Ensimmäinen näistä myyteistä on se, että pikalainoja hakisivat vain nuoret ihmiset juhlimiseen tai muuhun hauskanpitoon. Tämä ei pidä lainkaan paikkaansa. Valitettavasti moni hakee pikalainaa myös mielijohteesta, mikä ei ole koskaan hyvä idea. Pikalaina voi kuitenkin olla monille pelastaja arjen ongelmien keskellä. Esimerkiksi yllättävien lääkärikulujen tai esimerkiksi auton hajoamisen vuoksi ei aina voi odottaa seuraavaan palkkapäivään asti. Silloin nopeasti saatava pikavippi on hyvä vaihtoehto. Myös myytti pikavippien järjettömän suurista koroista elää myös yhä ihmisten mielissä. Uuden 20 %:n korkokaton ansiosta korot eivät kuitenkaan voi enää nousta tätä korkeammiksi. Moni uskoo myös, että pikavipin ottaminen vie automaattisesti kohti velkaongelmia. Tämäkään ei ole totta siinä tapauksessa, että suunnittelee takaisinmaksun huolellisesti ja hakee pikalainaa vain tärkeään tarpeeseen.

Pikavippien plussat ja miinukset

Pikalainoilla voi olla monia hyviä puolia. Yksi näistä on ehdottomasti lainan nopeus. Pikalainaa sanotaan hyvästä syystä pikalainaksi, sillä lainan voi todellakin saada jopa minuuteissa tililleen. Pienet ja nopeat pikalainat onkin tarkoitettu juuri äkilliseen rahantarpeeseen, joita jokaiselle meistä voi tulla eteen. Keneltä tahansa voi esimerkiksi hajota auto kesken matkan tai lapsi saattaa sairastua, jolloin tarvitaan rahaa lääkärikuluihin tai lääkkeisiin. Joskus lainan ottamisen syynä saattaa myös olla esimerkiksi lähestyvän juhlapyhän kustantaminen, kun palkkapäivä häämöttää liian kaukana. Tällöin pikalaina voi pelastaa turhalta stressiltä ja mahdollistaa juhlapäivän viettämisen. Pikalainojen ehdoton etu on myös hakemisen helppous. Niiden hakemiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajia – eikä useinkaan edes monien dokumenttien lähettämistä. Usein hakemiseen tarvitaankin vain omat verkkopankkitunnukset, netti sekä oma puhelin tai tietokone. Hakeminen tapahtuu netissä ja koko hakemisprosessiin käsittelyineen ja päätöksineen voi kulua jopa vain minuutteja. Muita pikalainojen hyviä puolia ovat:

 • Mahdollistaa minimaalisen pienet lainat
 • Tarjolla usein myös 18-vuotiaille
 • Lainan voi saada tililleen jopa yöllä

Pikavipeillä on myös monia huonoja puolia, jotka on tärkeä tiedostaa lainaa hakiessa. Vippien korot ovat usein muita lainoja korkeammat lainattavaan summaan suhteutettuna. Lisäksi niiden maksuaika on muita lainoja lyhyempi. Juuri lyhyt maksuaika yllättääkin monet hakijat, sillä eteen voi tulla helposti tilanne, että lainaa ei pystykään maksamaan eräpäivään mennessä takaisin. Tämän jälkeen lainasumma saattaa mennä melko nopeasti perintään, jolloin voi menettää luottokelpoisuutensa ja sen lisäksi saada tuntuvat kulut laskun myöhästymisestä. Tämä taas saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ikävän velkakierteen. Moni ei usko pienen vipin voivan aiheuttaa velkakierrettä, mutta maksun myöhästymisestä alkaa kertyä nopeasti tuntuvia kuluja. Vippien takaisinmaksu ei myöskään ole yleensä yhtä joustavaa kuin monilla muilla lainoilla. Esimerkiksi joustoluotto saattaa tarjota hakijoilla yhden kuluttoman kuukauden vuodessa, pikavippi taas ei. Pikavipeillä on siis monia ominaisuuksia, jotka saattavat aiheuttaa vuosiksi harmia, ellei lainojen kanssa ole varovainen. Muita vippien huonoja puolia ovat:

 • Kokonaiskuluja voi olla vaikea hahmottaa etukäteen
 • Pikavippejä myönnetään hyvin nuorille
 • Lainan hakeminen on niin helppoa, että niitä haetaan turhuuksiin

Pikavippi työttömälle

Työttömien voi olla vaikeampi saada pikalainaa kuin työssäkäyvien, mutta se ei kuitenkaan ole mahdotonta. Hakijan on kuitenkin joissain tapauksissa pystyttävä todistamaan maksukykynsä jollain muulla tavalla. Näitä voivat olla esimerkiksi varakkuus, etuudet tai muut tulot. Mikäli työttömällä ei kuitenkaan ole lainkaan tuloja, pikavipin hakeminen ei kaikista paikoista onnistu. Lisäksi lainanhakijalla on oltava puhtaat luottotiedot ja rahoituslaitoksen vaatima vähimmäisikä. Työttömän on useimmiten käytettävä enemmän aikaa ja vaivaa löytääkseen rahoituslaitoksen, joka tarjoaa lainaa myös työttömille. Tämän vuoksi kannattaa vertailla lainoja. Tämän voi joutua tekemään itsenäisesti, koska useat lainanvertailupalvelut vaativat joskus tietyn suuruisia vuosituloja, jotta lainojen vertaileminen heidän kauttaan onnistuu. Esimerkiksi Helppovertailu.fi on kuitenkin lainojen vertailuun keskittynyt palvelu, jonka kautta löytää myös listan erilaisia pikavippejä tarjoavista rahoituslaitoksista. Ennen lainan hakemista kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, onko työttömänä varmasti varaa maksaa laina ajallaan ja kuluineen pois. Ylimääräiset velat työttömyyden lisäksi aiheuttavat usein vain turhaa harmia elämään.

Pikavippi puhelimella

Pikavippejä voi hakea puhelimella tietokoneen tapaan eli jättämällä hakemuksen rahoituslaitoksen sivustolle. Vanhat asiakkaat voivat joskus hakea pikalainaa myös tekstiviestitse. Uusien asiakkaiden tapauksessa se ei kuitenkaan useinkaan onnistu. Tämä ei onnistu useinkaan siksi, että hakemuksen mukana on usein lähetettävä liitteitä, kuten kopio palkkakuitista. Tekstiviestinostot ovat myös vanhojenkin asiakkaiden kohdalla yleisiä enimmäkseen luottojen – eivätkä niinkään vippien – tapauksissa. Vippihakemus kannattaa siis valmistautua jättämään joko tietokoneella tai älypuhelimella nettiselaimen kautta tehden. Tosin liitteiden lähettäminen puhelimen kautta voi olla monien mielestä hankalaa. Jotkut harvemmat rahoituslaitokset tekevät kuitenkin luottopäätöksen hakijan pankkitiliotteen avulla. Tällöin mitään liitteitä palkkakuiteista ei siis tarvitse erikseen lähettää ja lainan hakeminen onnistuu helposti myös puhelimella. Tällaiset rahoituslaitokset käyttävät niin sanottua Instantor -palvelua. Tämä palvelu on ilmainen, ja sen avulla lainanhakija pystyy nopeasti todistamaan maksukykynsä lainahakemuksen yhteydessä. Instantor antaa lainanmyöntäjälle yhteenvedon hakijan tuloista, menoista ja mahdollisista muista lainoista verkkopankin tietojen perusteella.

Mistä varma pikavippi?

Rahoituslaitosten luoton antaminen on kiristynyt viime aikoina ja moni miettiikin mistä saisi varman pikavipin. Esimerkiksi Blue Finance ja Omalaina.fi ovat yrityksiä, joista luottoa saa melko varmasti, mikäli ovat luottotiedot vain ovat kunnossa. Luottotiedottoman on lähes mahdotonta saada pikavippiä miltään rahoituslaitokselta. Kaikki rahoituslaitokset eivät siis vaadi esimerkiksi tietyn summan ylittäviä säännöllisiä tuloja, vaikka hyvätuloiselle saatetaan kuitenkin myöntää laina helpommin. Lainan saamisen varmuutta voi lisätä myös lähettämällä useita lainahakemuksia samaan aikaan. Tämä onnistuu lainankilpailutussivustojen kautta. Sama lainahakemus lähetetään jopa kymmenille rahoituslaitoksille, ja lainan myöntävät laitokset laittavat hakijalle lainatarjouksen takaisin. Tällainen vertailu ei sido mihinkään, vaan kaikki mahdolliset lainatarjoukset voi halutessaan hylätä. Kilpailuttajien kautta voi täyttää lainahakemuksen minuuteissa ja tällä samalla hakemuksella tavoittaa useita rahoituslaitoksia. Mikäli lainahakemuksia taas lähettelisi rahoituslaitoksilla yksitellen, niiden täyttämiseen kuluisi monin verroin pidempi aika. Lainojen kilpailuttaja on esimerkiksi Omalaina.fi, jonka kautta saa lainapäätöksen jopa saman tien.

Pikavippi ulkomailta?

Suomalaiset hakevat silloin tällöin pikavippejä myös ulkomailta – mutta onko tämä hyvä idea? Yleisesti pikavippien hakeminen kannattaa tehdä aina suomalaiselta lainantarjoajalta. Monet ulkomaiset yritykset tarjoavat suomalaisille pikavippejä, ja valitettavasti hyvin monet niistä ovat huijauksia. Ulkomaisia pikalainoja kuitenkin suositaan jonkin verran, sillä niiden summat saattavat olla suomalaisia lainoja suurempia. Valitettavasti monet ulkomaiset lainanmyöntäjät eivät kuitenkin ole sitä, mitä lupaavat. Mutta vaikka kaikki ulkomaiset lainanmyöntäjät eivät olisikaan huijareita, tulee niiden suhteen olla todella varovainen. Ulkomaiset rahoitusyhtiöt eivät nimittäin välttämättä toimi aina samojen pelisääntöjen mukaan kuin suomalaiset yhtiöt, ja silloin eteen saattaa tulla ikäviä yllätyksiä. Onkin suositeltavaa hakea pikalainaa aina ainoastaan kotimaisilta rahoituslaitoksilta. Suomessa on lukuisia pikavippejä tarjoavia yrityksiä, joten valinnanvaraa riittää lainaehtojen ja -kulujen suhteen. Lisäksi uusien lainaehtojen vuoksi monien suomalaisten pikalainojen korot ovat pienentyneet huomattavasti. Siksi pikavippien hakeminen Suomesta on selkeästi järkevämpää nyt kuin vielä vähän aikaa sitten ennen lainojen korkokaton asettamista.

Pikavippi 18-vuotiaalle?

Muutamat rahoituslaitokset myöntävät pikavippejä myös 18-vuotiaille. Useimmiten hakemiseen vaaditaan kuitenkin vähintään 20 vuoden ikää. Lisäksi hakemuksen hyväksymiseen vaaditaan usein säännöllisiä tuloja, joita monellakaan 18-vuotiaalla ei vielä ole. 18-vuotiaiden kannattaa muutoinkin miettiä hyvin tarkkaan, onko pikalainan hakeminen järkevää. Moni 18-vuotias ei ajattele lainan hakemisen pitkäaikaisia vaikutuksia ja saattaa jopa menettää luottotietonsa sen vuoksi. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää useilla eri osa-alueilla vuosia eteenpäin. Lainaa voi kuitenkin hakea myös 18-vuotiaana, mikäli on täysin varma omasta takaisinmaksukyvystään ja lainaa haetaan järkevään tarpeeseen. Tällaisia tarpeita voivat olla esimerkiksi ensimmäisen auton ostaminen työmatkojen kulkemista varten tai vaikkapa tietokoneen ostaminen opiskelua varten. Opiskelijan on kuitenkin mietittävä budjettiaan erityisen tarkasti ennen lainan hakemista, sillä opiskelijoiden tulot ovat useimmiten äärimmäisen pienet. 18-vuotiaana haettava laina kannattaa myös rajoittaa niin pieneksi kuin mahdollista, sillä sen ikäisillä ei useinkaan ole vielä ehtinyt kertyä suurta summaa säästöjä tililleen ja lainasumman lisäksi takaisin on maksettava myös korot ja kulut.

Pikavippi ilman tuloja?

Useat lainanmyöntäjät voivat vaatia hakijalta tietoa palkasta tai muista tuloista lainan myöntämiseksi. Tulottomankin on kuitenkin mahdollista saada pikavippi. Jo valmiiksi pienituloisen kannattaa kuitenkin yleensä aina välttää lainojen ottamista, sillä niiden takaisin maksaminen pienituloisena on hyvin vaikeaa. Esimerkiksi työttömätkin voivat kuitenkin saada lainan joissain tapauksissa etenkin niiden myöntäjien kautta, jotka käyttävät Instantor-palvelua. Tämä palvelu antaa lainan myöntäjälle hakijan tilitietojen perusteella luokituksen siitä, voiko hakija saada lainaa. Todistuksia omista palkka- tai muista tuloista ei siis tarvitse toimittaa rahoituslaitokselle lainkaan. Luottotietojen on kuitenkin oltava tässäkin tapauksessa kunnossa, jotta laina voidaan myöntää. Jotkut pikavippiyritykset eivät myöskään vaadi niin palkkatietojen kuin Instantor-luokituksenkaan toimittamista, vaan ne myöntävät lainan puhtaasti luottotietojen perusteella. Tällaisissa tapauksessa työttömällä on hyvät mahdollisuudet saada pikalaina. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pikalaina ei ole oikea ratkaisu rahaongelmiin, kuten vuokraan tai laskujen maksuun, vaan se useimmiten aiheuttaa niitä vain lisää.

Millaisia pikavippisummia pikavippifirmat tarjoavat?

Pikavippifirmojen tarjoamat lainasummat vaihtelevat jokaisen firman mukaan. Lähes jokainen firma tarjoaa kuitenkin hyvin pieniä summia noin 50–100 eurosta lähtien. Summien yläraja taas saattaa vaihdella paljonkin, ja myönnettävän lainan suuruuteen voi vaikuttaa myös hakijan omat tulot. Pikavipit ovat tyypillisesti vain satojen eurojen suuruisia, mutta joskus niiden yläraja voi olla jopa tuhansia euroja. Moni ei kuitenkaan hae tuhansien eurojen suuruista pikalainaa, koska esimerkiksi joustoluotto on niin suuren lainan hakemiseen usein kuluiltaan halvempi ja ehdoiltaan joustavampi. Sen voi myös saada lähes yhtä nopeasti kuin vipin. Tosin lainojen ehdoissa on valtavasti eroja, ja nykyisin korkokaton laskun myötä moni voi hyvinkin löytää ehdoiltaan melko reilun tuhansien eurojen pikalainan. Tuhansia euroja haettaessa paras ratkaisu on usein lainojen kilpailuttaminen. Lainoja voi kilpailuttaa nopeasti, ilmaiseksi ja ilman sitoutumista netin lainojen vertailuun keskittyneiden sivustojen kautta. Lainoja voi toki vertailla myös itse, mutta se on usein huomattavasti hitaampaa ja monimutkaisempaa kuin valmiin vertailupalvelun käyttäminen.

Pikavippi 50 euroa

Kenelle tahansa voi tulla eteen tilanne, jossa tarvitsee hyvin pienen, 50 euron suuruisen, lainan. Monet rahoituslaitokset myöntävät jopa näinkin pieniä pikavippejä. 50 euron pikavippejä voidaan tarvita esimerkiksi uuden puhelimen hankintaan hajonneen tilalle, linja-autokortin ostamiseen liikkumista varten tai vaikkapa uusien työtarvikkeiden hankintaan. Syitä saattavat olla myös esimerkiksi syntymäpäivälahjan ostaminen perheenjäsenelle tai vaikkapa vain jonkin ostoksen tekeminen, joka ei voi odottaa palkkapäivään saakka. Tällaisen pienen summan tarve voi tulla hyvinkin nopeasti, jolloin saman päivän aikana maksettava pikavippi on usein paras vaihtoehto. Muut lainatyypit eivät myöskään yleensä tarjoa näin pientä lainasummaa, joten sen suhteen pikavippi on yleensä myös ainoa vaihtoehto 50 euron lainan saamiseksi. Näin minimaalisen lainasumman saaminen on myös suhteellisen helppoa, vaikka omat palkkatulot eivät olisikaan suuret. Moni lainanmyöntäjä nimittäin myöntää tämän suuruisen vipin jo pelkkien luottotietojen perusteella, vaikkakin rahoituslaitoksesta riippuen se saattaa vaatia myös tulotietojen selvittämistä.

Pikavippi 100 euroa

100 euron pikavippi on pienimpiä Suomessa haettuja vippejä. Tämän suuruista lainaa haetaan hyvin erilaisiin tarkoituksiin aina uuden kodinkoneen ostamisesta arjen muihin pieniin menoihin. Yhteistä 100 euron lainaajille on yleensä se, että hakijat hakevat lainaa yleensä yllättäen tulleisiin menoihin, sillä rahan saa hyvin nopeasti omalle tililleen. Ja juuri tällaisiin äkillisiin tilanteisiin pienet pikavipit ovatkin sopiva vaihtoehto. 100 euron pikavipin avulla voi myös hetkellisestä kasvattaa omaa saldoaan ja tehdä sen avulla hieman suurempiakin hankintoja ylittämättä budjettiaan. Tällaisia ovat esimerkiksi uuden tietokoneen tai puhelimen osto hajonneen tilalle tai vaikkapa tärkeän perhejuhlan järjestäminen. Ihmiset hakevat tämän suuruisia vippejä myös moniin muihin hyvin erilaisiin tilanteisiin. Pienestä summasta huolimatta on kuitenkin tärkeää muistaa, että vippi on maksettava myös takaisin. Tärkeää on myös huomioida, että korkoineen ja kuluineen pienestäkin lainasummasta voi melko nopeasti kasvaa omaa budjettia suurempi takaisinmaksusumma. Oikein käytettynä 100 euron vippi on kuitenkin loistava arjen apuri.

Pikavippi 200 euroa

Pikavippi, jonka suuruus on 200 euroa on yleisimpiä pikavippien summia. Tämä summa riittää jo monen hieman suuremmankin äkillisen hankinnan tai menon maksamiseen. Tämän suuruisia pikavippejä käytetään esimerkiksi uuden älypuhelimen, auton osan, kodinkoneen tai vaikkapa suuremman laskun maksamiseen. Pikalainoja ei kuitenkaan koskaan kannata käyttää entisten laskujen maksamiseen, mikäli ei ole täysin varma, että sen pystyy maksamaan kokonaisuudessaan takaisin. Tämän suuruisen summan lainaaminen on siitä syystä kätevää, että se onnistuu useimpien pikavippifirmojen kautta. Monenkaan firman minimilainaraja ei nimittäin ole 200 euroa suurempi. Aivan kaikki rahoituslaitokset eivät kuitenkaan myönnä näin pientä pikavippiä. Kannattaa myös ottaa huomioon, että 200 euron lainoissa korot ja muut kulut saattavat olla huomattavan suuria lainasummaan nähden. Tämä voi kuitenkin vaihdella paljonkin eri rahoituslaitosten välillä, joten lainojen vertailu kannattaa myös tämän summan osalta. Seuraavan listan kautta löytyvät monet 200 euron lainoja tarjoavat yritykset lainaehtoineen ja -kuluineen.

Pikavippi 500 euroa

500 euron pikavippi riittää jo lukuisiin arjen menoihin ja hankintoihin. Se on monien pikavippien suurimmasta päästä, ja sitä käytetään muun muassa auton korjaukseen tai uuden auton, tietokoneen, puhelimen tai kodinkoneen hankintaan. Jotkut käyttävät myös 500 euron lainojen oman tilinsä saldon lisäämiseen laskujen maksamista varten. Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, onko pikavippi tähän paras mahdollinen vaihtoehto, sillä joskus se voi vain lisätä velkataakkaa. Lisäksi näin suuren pikavipin kanssa on oltava erityisen tarkkana, sillä kuluineen ja korkoineen takaisin maksettuna se on jo melko suuri summa. Näin suurta lainasummaa ei useimmiten kannatakaan hakea, jos on pienituloinen, kuten esimerkiksi työtön, opiskelija tai vaikkapa osa-aikatyöläinen. Lainojen kuuluisi helpottaa elämää, eikä suinkaan tuoda siihen lisää rahaongelmia. Mikäli takaisin maksaminen kuitenkin onnistuu varmasti ongelmitta, 500 euron vippi on nopea ja kattava apu arjen äkillisiin menoihin. Seuraavan listan kautta voi tutustua 500 euron vippejä tarjoaviin yrityksiin.

Pikavippi – Usein kysyttyä

 • Voiko pikavippien eräpäivää siirtää?
 • Miten pikavipin takaisinmaksu tapahtuu?
 • Onko pikavippien hakeminen turvallista?
 • Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?
 • Kuinka pitkä vipin laina-aika on?
 • Mitä pitää tehdä, jos on joutunut pikavippikierteeseen?