Lainavertailu

Lainavertailu auttaa sinua löytämään sinulle parhaan lainan. Valitse haluamasi laina-aika sekä määrä. Voit suodattaa tuloksia valitsemillasi ehdoilla.

Lainamäärä:
Laina-aika
 • Suodata
 • Ilman vakuuksia
 • Yhdistelylaina
 • Montatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Ilman luottotietoja
 • 18-vuotiaalle
Lajittele:
Löysimme sinulle sopivaa lainatarjousta
Löysimme sinulle sopivan lainatarjouksen
Emme löytäneet lainatarjousta. Muuta hakuehtoja.
Näytä lisää tuloksia

Sivustolla helppovertailu.fi voi vertailla lainoja helposti ja nopeasti. Helppovertailu.fi tarjoaa kattavasti tietoa tunnettujen ja suurien Suomessa toimivien rahoituslaitosten lainoista ja niiden ehdoista. Sivuston hakusuodattimen avulla voi hakea lainatarjouksia juuri itselle sopivien lainaehtojen ja takaisinmaksuajan mukaan. Näin hakija ei joudu käymään läpi tarjouksia, joiden lainaehdot eivät sovi itselle. Helppovertailu.fi -sivustolla on myös lista erilaisista lainafirmoista eri rahoituslaitoksiin tutustumista varten. Listan kautta voi vertailla erilaisia lainoja lainamäärän ja laina-ajan mukaan. Tämän listan avulla on helppo löytää laina nopeasti ja helposti parhaimmilla ehdoilla ja halvimmalla korolla. Lainojen vertaileminen on aina tärkeää, olipa kyseessä pieni tai suuri laina.

Lainoja vertailemalla ja kilpailuttamalla voi parhaimmassa tapauksessa säästää jopa satoja euroja. Paljon pienemmätkin säästöt ovat monille suuri etu ja ilonaihe – ylimääräiset rahat voi käyttää esimerkiksi lomamatkaan tai uuden puhelimen ostamiseen. Helppovertailu.fi -lainavertailun kautta on myös helppo nähdä nopeasti, mitä eroavaisuuksia eri lainoilla ja lainantarjoajilla on maksuaikojen, korkojen ja muiden käsittelykulujen suhteen. Yksittäisiä lainahakemuksia tehdessä on usein vaikea hahmottaa eroja lainanmyöntäjien välillä, sekä sitä, mikä tarjolla olevista lainoista olisi lopulta edullisin. Lainavertailu tekee tästä helppoa ja säästää hakijalta paljon aikaa, joka kuluisi yksittäisten lainahakemuksien lähettämiseen.

Vertaa lainoja ja säästä rahaa

Lainoja vertaillessa säästää usein rahaa – joskus jopa suuria summia. Lainavertailu auttaa löytämään sopivan hintaisen lainan, mutta hinta ei ole ainoa asia, joka on tärkeä lainaa hakiessa. Helppovertailu.fi -sivusto näyttää vertailutuloksissaan paljon muutakin kuin pelkän hinnan. Lainavertailu on keskittynyt siihen, että hakija saa ominaisuuksiltaan parhaan mahdollisen ja juuri hakijan tarpeille sopivan lainan edullisimpaan hintaan. Lainan ominaisuuksien sekä kulujen ja korkojen tärkeys korostuu etenkin silloin, jos laina-aika on pitkä tai lainasumma erityisen suuri. Lainoilla on nimittäin kuukausittaisia korkoja ja kuluja. Pienissä, kerralla maksettavissa lainoissa ne eivät useinkaan ole niin merkittäviä hakijalle kuin kuukausien ajan maksettavissa pitkissä lainoissa. Pelkistä kuluista ja koroista saattaa kertyä kuukausien aikana kymmeniä tai jopa satoja euroja ylimääräisiä kuluja hakijalle itse lainan lisäksi. Oikein valittu laina voi pienentää näitä kuluja merkittävästi ja tuoda hakijalle jopa satojen eurojen säästön pitemmällä aikavälillä. Monille tällainen säästö on merkittävä asia. Ajatellaan esimerkiksi, että yhden prosentin kulut 100 eurosta ovat vain yhden euron suuruiset, mutta 50 000 eurosta ne ovat jo 500 euron suuruiset. Lainojen vertaileminen on siis aina sitä tärkeämpää, mitä suurempi haettava lainasumma on – vaikka siitä onkin hyötyä myös pienten lainojen suhteen.

Lainavertailu

Lainojen vertailu kannattaa tehdä helppovertailu.fi -sivustolla

Lainojen vertailu kannattaa tehdä helppovertailu.fi -sivustolla, sillä se on keskittynyt lainojen vertailemiseen. Sivusto tarjoaa tietoa monista tunnetuista rahalaitoksista ja niiden lainatarjouksista. Sivuston kautta vertailtavia rahoituslaitoksia ovat esimerkiksi Arkiraha, Lainaamo, Lainasto, Limiitti.fi, Lending Wire, Saldo.com, Sambla, Remppalaina.fi, Pohjoisen Laina, Matkalaina.fi, Komplett Bank ja Creditstar. Helppovertailun kautta voi vertailla lainoja joko kätevän lainalaskurin avulla tai itsenäisesti tutustumalla esimerkiksi eri rahoituslaitosten arvosteluihin. Sivuston kautta on helppo selata eri rahoituslaitoksia ja tarjouksia myös lainasumman mukaan. Eri lainasummille on omat sivunsa, joiden kautta näkee yhdellä silmäyksellä listan kaikista kyseistä lainasummaa tarjoavista yrityksistä. Lainoihin voi tutustua helppovertailu.fi -sivustolla myös lainatyypin mukaan. Hakijat voivat tutustua autolainoihin, yhdistelmälainoihin, vakuudettomiin lainoihin tai heti maksettaviin lainoihin. Monia mietityttää myös luottotietojen rooli lainaa hakiessa, ja lainan hakemiselle ilman luottotietoja onkin luotu myös oma sivunsa helppovertailu.fi:hin. Sivusto antaa lainan hakijoille monipuolisia vinkkejä myös bloginsa kautta. Blogista voi lukea esimerkiksi vinkkejä säästämiseen ja sijoittamiseen tai tutustua ajankohtaisiin tarjouksiin. Blogi tarjoaa myös kattavasti tietoa monista lainoihin liittyvistä perusasioista. Blogista voi lukea esimerkiksi, mitä tarkoittavat todellinen vuosikorko tai lainan takaus. Helppovertailu.fi on sivusto, joka tarjoaa kattavasti niin lainatarjouksia kuin yleistä tietoakin tehden lainojen vertailemisen ja hakemisen hakijoille mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi.

Kuinka alhaisen koron lainavertailun avulla voi saada?

Korkoihin vaikuttaa moni asia, joten mitään tarkkaa lainojen minimikorkoa ei voida antaa. Joskus etenkin pienien lainojen tapauksissa uusille hakijoille on myönnetty ensimmäinen laina jopa täysin ilman korkoja, mutta uusien lakien myötä tällaiset ilmaiset lainat ovat käytännössä poistuneet markkinoilta. Lainavertailu on useimmiten paras vaihtoehto löytää pienin mahdollinen korko omalle lainalle. Itse lainavertailusivusto ei voi vaikuttaa korkoihin, vaan ne riippuvat aina lainan myöntävästä maksulaitoksesta. Jokainen rahoituslaitos määrittelee itse korkonsa ja muut kulunsa. Lainojen korot liikkuvat tyypillisesti 4,9 – 20 prosentin välillä. Vuoden 2019 syksyllä voimaantulleen uuden lain myötä kaikille kulutusluotoille on tullut aiempaa tiukempi 20 prosentin korkokatto. Myös muut lainanhoitokulut on rajattu enintään 150 euroon vuodessa. Tällä hetkellä korkokatto on vielä tätäkin puolet pienempi, sillä COVID-19 -epidemian myötä astui voimaan kulutusluottoja koskeva väliaikainen lakimuutos, jolloin vakuudettomien lainojen korkokatto putosi 10 prosenttiin. Nämä muutokset koskevat pienimpiä tarjolla olevia lainoja, joita ovat esimerkiksi pikavipit sekä vakuudettomat joustoluotot ja kulutusluotot. Korkojen suuruuteen vaikuttavat myös hakijan henkilökohtaiset tiedot, sillä korot määräytyvät usein myös hakijan mukaan. Näitä ovat esimerkiksi ikä, tulot ja se, onko hakijalla ennestään lainaa saman lainantarjoajan kautta. Tarkat korot saa tietoonsa vasta jättämällä lainahakemuksen.

Kuka voi saada lainaa lainavertailun kautta?

Kuka tahansa voi hakea lainaa lainavertailun kautta, mutta lainapäätöksen saamiseksi on tiettyjä ehtoja. Ehdottomat edellytykset ovat puhtaat luottotiedot ja rahoituslaitoksen vaatima vähimmäisikä, joka vaihtelee usein 18 – 21 vuoden välillä. Joissain harvoissa tapauksissa luottotiedotonkin on voinut saada lainan, mutta tällöin lainalla on yleensä oltava takaaja ja lainasumma saattaa olla selkeästi pienempi kuin henkilöillä, joilla ei ole maksuhäiriömerkintää. Myös työttömät ja muut vähävaraiset voivat saada tietyiltä lainantarjoajilta pieniä lainoja. Lainan hakeminen ei kuitenkaan ole yleensä koskaan järkevää tilanteessa, jossa rahaongelmia on jo valmiiksi. Lainan ottaminen tällaisissa tilanteissa yleensä vain pahentaa rahaongelmia ja saattaa jopa ajaa lainakierteeseen, jonka seurauksena voi olla maksuhäiriömerkintä. Monien Suomessa toimivien rahoituslaitosten lainan saamiseksi edellytetään myös Suomen kansalaisuutta tai ainakin asuinpaikkaa Suomessa. Tämä tulee tarkistaa jokaiselta lainan myöntäjältä erikseen. Etenkin suurimmissa lainoissa luottopäätökseen vaikuttavat myös tulot – lainan myöntäjän on varmistuttava, että hakija pystyy varmasti hoitamaan lainan maksun tulevaisuudessa.

Rahoituslaitoksesta riippuen lainan hakijalta voidaan esimerkiksi vaatia tiettyjä vuosituloja. Ne voivat olla palkkatuloja tai vaikkapa eläketuloja. Joissain tapauksissa myös muu varallisuus voidaan laskea mukaan, mikäli esimerkiksi palkkatuloja ei ole lainkaan. Mitä lainatyyppejä nämä kriteerit täyttävät hakijat voivat sitten hakea? Seuraavassa listassa on esimerkkejä näistä lainatyypeistä.

 • Joustoluotto
 • Kulutusluotto
 • Autolaina
 • Yhdistelmälaina
 • Pieni vakuudeton laina
 • Opintolaina
 • Asuntolaina

Lainojen myöntäminen ei riipu pelkästään hakijan tuloista ja luottotiedoista. Rahoituslaitokset ottavat huomioon esimerkiksi hakijan iän ja historian eri maksulaitosten kanssa. Entiset maksamattomat lainat vaikuttavat myös yleensä aina luottopäätökseen. Mikäli entisiä lainoja on ennestään ja tarvitsee lisää lainaa, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Sen voi kilpailuttaa muiden lainojen tavoin lainojen vertailusivustolla. Lainojen yhdistäminen säästää usein rahaa, aikaa ja hermoja, sillä hakijan tarvitsee huolehtia monien lainojen sijasta vain yhdestä uudesta lainasta. Kannattaa myös huomioida, että puolison kanssa yhdessä haettu laina takaa yleensä paremman mahdollisuuden lainan saamiselle – etenkin, jos molemmilla hakijoilla on säännölliset ja tarpeeksi suuret tulot lainan hakemiseksi. Kaksi hakijaa voi saada lainalleen myös huomattavasti paremmat ehdot, kuin yksin samaa lainaa hakeva henkilö.

Lainan saamiseksi lainavertailusivuston kautta vaaditaan myös tiettyjä pienempiä käytännön asioita, kuten esimerkiksi omalla nimellä olevat verkkopankkitunnukset ja pankkitili. Ilman niitä lainojen kilpailuttaminen ja hakeminen ei useinkaan onnistu lainavertailusivuston kautta. Etenkin raha-asioissa ihmisen henkilöllisyyden tunnistamisen pitää perustua vahvoihin käytäntöihin, joten pelkkä omien tietojen täyttäminen lainanhakusivustolle ei riitä. Tämän vuoksi tarvitaan lisävarmennukseksi verkkopankkitunnukset. Niin tilin kuin verkkopankkitunnustenkin hankkiminen suomalaisesta pankista on kuitenkin kohtuullisen helppoa ja nopeaa, mikäli niitä ei ennestään ole.

Miksi lainojen korot vaihtelevat?

Lainavertailua selatessa voi huomata, että tarkan korkosumman sijaan näytillä on usein hintahaarukka. Miksi näin on? Kiinteän koron ilmoittaminen tässä vaiheessa lainavertailua on melkeinpä mahdotonta, koska lähes jokainen lainantarjoaja määrittelee korot jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti lainasumman ja laina-ajan mukaan. Prikulleen tarkkaa korkosummaa ei siis voi tietää vielä lainoja vertaillessa. Esimerkiksi hakijoille, jotka ovat suurempi riski luotonantajalle, annetaan lainaa usein korkeammalla korolla kuin hyvätuloisille hakijoille. Korkoihin voi vaikuttaa myös hakijan ikä sekä historia kyseisen luotonantajan kanssa. Tämän korkojen suuren vaihtuvuuden vuoksi on järkevää hakea lainaa kilpailuttamalla lainanantajia eli vertailemalla lainoja lainanvertailupalvelussa.

Lainanmyöntäjät, jotka hyväksyvät kilpailutushakemuksen, lähettävät hakijalla lainatarjouksen, jossa on nähtävillä tarkka korkosumma sekä muut lainasta aiheutuvat kulut. Näitä lainatarjouksia vertailemalla voi helposti valita itselleen koroiltaan parhaimman tarjouksen. Vertailun kautta löytyy usein koroiltaan sopiva laina hakijalle, sillä lainavertailu kilpailuttaa lukuisia rahoituslaitoksia keskenään. Lainojen korot voivat vaihdella joskus myös muista kuin itse rahoituslaitoksesta tai lainasta johtuen. Esimerkiksi maailman tapahtumat tai kriisit heikentävät luottamusta taloudellisesta tasapainosta, jolloin korkotasokin voi nousta useissa lainoissa. Lisäksi korkojen vaihteluihin voi vaikuttaa eri rahoituslaitosten ja pankkien välinen kilpailutilanne, jossa jokainen rahoituslaitos ja pankki yrittää tarjota asiakkaille kilpailijoita parempia lainaehtoja.

Vertaile lainat ilmaiseksi

Eräs lainojen vertailun parhaita puolia on, että tämä palvelu on ilmainen, eikä sido hakijaansa mihinkään. Lainavertailuhakemuksen täyttäminen netissä vie parhaimmillaan vain minuutteja, ja samalla hakemuksella tavoittaa jopa kymmeniä eri rahoituslaitoksia tai pankkeja. Tämä hakuprosessi ei lisäksi sido hakijaa vielä mihinkään. Hakemuksen hyväksyvät rahoituslaitokset tai pankit lähettävät hakijalle tarjouksen, johon hakija voi tutustua rauhassa ennen sen hylkäämistä tai hyväksymistä. Näitä tarjouksia saattaa tulla samalla hakemuksella jopa kymmenittäin, joten hakijalla on runsaasti valinnanvaraa. Lainavertailussa tiedot eri lainoista kuluineen ja ehtoineen saa selkeässä muodossa, jolloin niiden vertaileminen keskenään on hyvin helppoa. Hakijalla ei myöskään ole velvollisuutta valita lainatarjouksista yhtäkään, vaan ne voi vaikka kaikki halutessaan hylätä.

Lainojen vertaileminen on siis täysin riskitön ja maksuton keino etsiä itselleen lainaa parhailla ehdoilla. Suomalaiset jättävät tästä huolimatta melko usein lainavertailun käyttämättä ja hakevat lainaa vain yhdestä paikasta. Lainavertailun merkitystä ei voi kuitenkaan tarpeeksi korostaa, ja kun sen vielä voi tehdä täysin ilmaiseksi ja omasta kotoa käsin, se kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Lainojen ilmainen vertailu kannattaa myös siitä syystä, että rahoituslaitosten nettisivustojen korko- ja kulutiedot ovat vain suuntaa antavia. Lopulliset, hakijalle räätälöidyt lainaehdot näkee vasta lainatarjouksen yhteydessä.

Miksi sain lainavertailusta kielteisen lainapäätöksen?

Joskus lainapäätös saatetaan myös hylätä, ja siihen voi olla monia eri syitä. Varmimmat kriteerit hylkäämiselle ovat riittämätön ikä tai maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkinnän saaneiden on melkein mahdotonta saada lainaa, sillä Suomen laki kieltää lainan myöntämisen henkilöille, joiden maksukyky on riittämätön lainan takaisin maksamiseen. Toisekseen lainojen ikärajat saattavat vaihdella paljon. Moni laina voidaan myöntää 18-vuotiaille – ja opintolaina tietyissä tapauksissa jopa alle 18-vuotiaille –, mutta usein ikäraja on korkeampi. Monet lainanmyöntäjät vaativat hakijalta jopa 20 vuoden ikää. Lainanmyöntäjän lisäksi ikärajaan voi vaikuttaa esimerkiksi lainan tyyppi ja lainattava summa. Iän lisäksi lainapäätös voi olla kielteinen liian pienien tulojen vuoksi.

Pieniin ja vakuudettomiin lainoihin ei aina vaadita tiettyä tulomäärää, mutta etenkin suurempien lainojen kohdalla lainan myöntäjän on oltava varma hakija maksukyvystä ja se voi siksi vaatia tietyn suuruisia tuloja hakemuksen hyväksymiseksi. Hakemustaan voi yrittää parantaa tietyin keinoin niin, että hylättyä päätöstä ei tulisi. Usein esimerkiksi rinnakkaishakijan kanssa haettu laina parantaa mahdollisuuksia saada lainaa ja paremmat lainaehdot. Varmuutta saada lainaa voi parantaa myös vakuuttamalla omaisuutta, kuten asunnon tai mökin. Vanhat lainat ja laskut voivat myös vaikuttaa luottopäätökseen ja niiden maksaminen ensin pois alta parantaa yleensä huomattavasti mahdollisuutta saada uutta lainaa.

Lainavertailu – Usein kysyttyä

 • Olen vertaillut lainoja ennenkin, täytyykö se tehdä uudestaan?
 • Kuinka pitkä lainojen takaisinmaksuaika on?
 • Mihin tarkoitukseen lainaa voi hakea?
 • Mitä tarkoittaa rinnakkaishakija?
 • Mitä dokumentteja lainan hakeminen vaatii?
 • Miten lainasopimus allekirjoitetaan?
 • Mistä lainojen vertailussa kannattaa lähteä liikkeelle?