Koroton pikavippi

Koroton pikavippi on pikalaina, jolla ei ole lainkaan korkoa tai muita kuluja esimerkiksi tilinhoidosta. Korottomat lainat ovat yleensä tarjolla vain uusille asiakkaille tai erikoistarjouksina. Yleensä koroton pikavippi on euromäärältään varsin pieni. Myös korottomilla pikavipeillä on tietty aika, jolloin ne pitää maksaa takaisin. Korottomilla pikavipeillä maksuaika on yleensä suhteellisen lyhyt. Tällöin kannattaa olla aivan varma siitä, että lainan pystyy maksamaan takaisin ajallaan. Korottomat pikavipit ovat yleensä houkuttimia, joilla pyritään saamaan asiakas lainaamaan rahaa uudelleen isommallakin summalla ja pidemmällä maksuajalla. Pikavippiä haetaan yleensä netistä. Korotonta pikavippiä on suhteellisen helppo hakea. Se haetaan yhden hakemuksen avulla, ja myöntävän lainapäätöksen saatuaan rahat tulevat heti tilille.

Lainamäärä:
Laina-aika
 • Suodata
 • Ilman vakuuksia
 • Yhdistelylaina
 • Montatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Ilman luottotietoja
 • 18-vuotiaalle
Lajittele:
Löysimme sinulle sopivaa lainatarjousta
Löysimme sinulle sopivan lainatarjouksen
Emme löytäneet lainatarjousta. Muuta hakuehtoja.
Näytä lisää tuloksia

Vaatimukset korottoman pikavipin saannille

Vaikka korottoman pikavipin hakeminen onkin varsin yksinkertaista, on lainan saamiselle olemassa tietyt reunaehdot. Jokaisella lainanantajalla voi olla myös omia vaatimuksia lainan myöntämiselle, joten on tärkeää aina tutustua tarkkaan lainan ehtoihin. On kuitenkin olemassa tiettyjä yhteisiä vaatimuksia, jotka lainanhakijan pitää täyttää. Näistä ensimmäinen ja merkittävin on lainanhakijan ikä. Lainanottajan pitää olla ainakin 18-vuotias, mutta ikähaitari lainan saamiselle vaihtelee 18–26 ikävuoden välillä riippuen lainanantajasta. Ikä yleensä myös vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainanantaja myöntää korotonta lainaa. Toinen vaatimus on Suomen kansalaisuus, tai vaihtoehtoisesti lainanhakijalla on oltava pysyvä osoite Suomessa. Jotkin lainanantajat vaativat myös raha-asioiden hyvää hoitamista ja maksuhäiriömerkintä on useimmiten este korottoman pikavipin saamiselle. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä niin kannattaa tutustua lainaa ilman luottotietoja artikkeliimme. 

Kuinka korottoman pikavipin voi saada

Korottoman pikavipin saa yleensä varsin helposti, jos kaikki lainanantajan vaatimat kriteerit täytetään. Näitä ovat aikaisemmin mainittujen iän, kansalaisuuden ja raha-asioiden hyvän hoitamisen lisäksi myös esimerkiksi tulotaso tai säästöjen määrä. Kun korotonta pikavippiä lähtee etsimään, kannattaa aina ensimmäiseksi varmistaa, että täyttää lainanantajan asettamat kriteerit. Näin ei tule tehtyä turhia lainahakemuksia ja säästää sekä omaa että lainanantajan arvokasta aikaa. Niin kuin minkä tahansa asian kanssa, myös korottoman pikavipin kanssa on erittäin tärkeää etsiä ensimmäiseksi taustatietoa kattavasti. Ensimmäisenä kannattaa miettiä, minkälaisen lainan oikein haluaa. Mietittäviä asioita ovat esimerkiksi lainan määrä ja takaisinmaksun aikaraja. Kun tietyt reunaehdot lainalle on mietitty, voidaan alkaa etsimään eri lainanantajia netistä. Kätevimmin potentiaalisten lainanantajien etsiminen onnistuu eri hakukoneiden tai lainanantajia listaavien sivujen kautta.

Tämän jälkeen lainanantajia kannattaa vertailla keskenään. On myös hyvä tutustua tarkasti potentiaalisten lainanantajien lainaehtoihin. Ennen lainahakemuksen tekemistä kannattaa vielä etsiä tietoa ja muiden ihmisten kirjoittamia kokemuksia lainanantajasta. Kun riittävä taustatieto on tehty ja lainanantaja on todettu luotettavaksi, voidaan siirtyä itse lainahakemuksen tekemiseen. Myös korottomat pikavipit kannattaa kilpailuttaa, eli hakemus kannattaa laittaa ainakin muutamalle eri lainanantajalle. Näin saadaan tuntumaa siitä, millaisia tarjouksia on mahdollista saada, ja kannattaako kokeilla vielä joitain muita lainanantajia. Koska korottomien pikavippien summat ovat yleensä varsin pieniä verrattuna muihin samanlaisiin lainoihin, on hakemuksen tekeminenkin helppoa ja nopeaa.

Hakemusta ei kuitenkaan kannata tehdä hutiloiden. Hakemukseen ei useinkaan tarvita mitään kirjallisia perusteluita, eikä siihen yleensä myöskään tarvitse liittää mitään liitteitä. Riittää, että täyttää perustiedot, ja hakemus on normaalisti valmis muutamassa minuutissa. Yleensä hakemuksia on helppo tehdä jopa kännykällä, eli niiden tekemiseen tarvitaan vain toimiva internetyhteys. Kun hakemus on täytetty, se lähtee arvioitavaksi lainanantajalle, joka käy hakemuksen läpi ja päättää lainan myöntämisestä. Arviointi voi kestää eri lainanantajasta riippuen tunnista useampaan tuntiin, mutta yleensä päätös lainan myöntämisestä saadaan noin muutaman tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Jos lainaa haetaan tavallista isompia summia tai ilmenee jotain ongelmatilanteita, voi lainanantajan päätöstä joutua odottamaan pidempään. Joskus voidaan tarvita myös lisäselvityksiä, jos hakemuksesta ei selviä hakijasta tarpeeksi lainan myöntämiseen. Jos siis haluaa lainapäätöksen mahdollisimman nopeasti ja mutkattomasti, kannattaa nopeaan ja lyhyeenkin lainahakemukseen silti panostaa ja lukea se huolellisesti läpi vielä ennen lähettämistä. Kun hakemus on hyvin tehty, tulee lainapäätöskin yleensä nopeammin.

Millaiset takaisinmaksuehdot korottomissa pikavipeissä on?

Koroton pikavippi tai laina ilman korkoa eroaa siinä mielessä muista lainoista, että se sisältää paljon tiukemmat säännöt takaisinmaksun suhteen. Tämä johtuu yleensä siitä, että lainanantaja ei hyödy korottomasta lainasta rahallisesti mitenkään. Takaisinmaksun aikaraja riippuu lainanantajasta, mutta se on yleensä jopa vain päivien tai viimeistään muutaman viikon sisällä. Yleensä uusille asiakkaille voidaan antaa 30 päivää aikaa maksaa laina takaisin. Koska takaisinmaksun aikarajat vaihtelevat, on erittäin tärkeää tutustua aina huolellisesti lainan takaisinmaksuehtoihin. Koska korottoman pikavipin takaisinmaksun ehdot ovat tiukemmat ja takaisinmaksun aikaraja on suhteellisen lyhyt, koroton pikavippi tai laina ilman korkoa ei sovi sellaiseen tilanteeseen, jossa sen takaisinmaksu ei ole sataprosenttisen varmaa.

Korottomien pikavippien hyvät ja huonot puolet

Pikavippi ilman korkoa antaa hyvän tilaisuuden tutustua lainaamiseen ja lainoihin ilman riskejä. On kuitenkin ehdottoman tärkeää, että lainan muistaa maksaa takaisin annetun aikarajan sisällä. Jos lainaa ei maksa täysimääräisenä takaisin ennen aikarajan umpeutumista, voivat siitä seuraavat kulut olla erittäin korkeita. Maksumuistutusten kulut ovat yleensä korottomissa pikavipeissä isot. Jos maksumuistutusten jälkeenkään lainaa ja sen takaisin maksamatta jättämisestä koituvia kuluja ei ole maksettu, voivat laskut lähteä perintään. Pahimmillaan maksamatta jätetty laina voi päätyä ulosottoon, ja lainanottaja voi saada maksuhäiriömerkinnän sekä menettää luottotietonsa. Jotta näin ei pääsisi käymään, kannattaa ennen lainan ottamista miettiä erittäin tarkkaan, onko koroton pikavippi oikea valinta taloudelliseen tilanteeseen nähden.

Miksi korottomia pikavippejä on olemassa?

Koroton laina voi tuntua liian hyvältä ollakseen totta, mutta kunhan huolehtii lainan takaisinmaksusta, ei korottomissa pikavipeissä ole koiraa haudattuna. Pikavipit ilman korkoa toimivat lainanantajien sisäänheittotuotteena, eli niillä on tarkoitus houkutella uusia asiakkaita. Tämän takia korottomia lainoja ei ole yleensä tarjolla vanhoille asiakkaille. Lainanantajat eivät taloudellisesti hyödy korottomista pikavipeistä ollenkaan. Korottoman pikavipin idea onkin, että asiakas palaa takaisin ja käyttää jatkossakin lainanantajan palveluita. Korottomat lainat ovat siis eräänlainen käyntikortti pikavippiyrityksille. Koroton pikavippi onkin hyvä keino testata uusia lainapalveluja ja löytää juuri itselleen sopiva lainanantaja. Sitten kun asiakas etsii jälleen uutta lainaa, hän valitsee todennäköisesti sen lainayhtiön, jossa asiointi sujui sujuvimmin ilman turhia sähellyksiä.

Korotonta lainaa luottokortilla

Yksi hyvä vaihtoehto korottomalle pikavipille on korko- ja kuluvapaa luottokortti. Monella luottokortilla on mahdollista saada korotonta luottoa. Koroton maksuaika vaihtelee luottokortista toiseen muutamista päivistä jopa pariin kuukauteen asti. Jos siis luottokortilta käytetyt luotot maksaa maksuajan puitteissa takaisin, ei niihin lisätä korkoa ollenkaan. Maksuajan pituus kannattaa optimoida kaikkein suurimman hyödyn saamiseksi. Koroton maksuaika alkaa aina laskutuskauden alkamishetkestä. Jos siis luottokortilla tekee ostokset juuri laskutuskauden alussa, saa korottomasta maksuajasta kaikkein suurimman hyödyn irti. Korottoman maksuajan jälkeen luottokortin käytetty luotto alkaa kasvattamaan korkoa. Luottokorttien korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin, joten niiden ehdot kannattaa tarkistaa huolellisesti. Esimerkiksi Komplett Bank ja Bank Norwegian tarjoavat korko- ja kuluvapaita luottokortteja.

Koroton pikavippi – Usein kysyttyä

 • Kuka voi saada korottoman pikavipin ja millaisia ehtoja sen saamiselle on?
 • Onko koroton pikavippi todella kuluvapaa?
 • Mistä ja miten voin hakea pikavippiä ilman korkoa?
 • Mitä voi seurata, jos en maksa korotonta pikavippiä takaisin aikarajan sisällä?
 • Mistä löydän lisätietoa korottomista pikavipeistä?