Autolaina

Sivustomme esittelee sinulle lainaa tarjoavat yritykset, joiden tarjonnasta pääset valitsemaan sinulle sopivimman autolainan. Sivustomme on koonnut kätevän lainalistan, josta useiden lainojen todelliset vuosikorot ja muut tärkeät tiedot ovat helposti nähtävissä. Pyrimme tekemään edullisen autolainan löytämisestä helppoa, sillä tarkoituksemme on auttaa sinua uuden autosi hankinnassa parhaamme mukaan! Ensimmäinen askel kohti tarvitsemaasi autolainaa on lainattavan rahan määrä. Onko sinulla jo olemassa pieni pesämuna vai rahoitatko hankinnan kokonaan lainarahalla? Kun tämä on mietitty, ja olet sivustoamme hyödyntäen vertaillut eri lainoja, valitse sinulle sopiva yritys ja kilkkaa linkkiä lainantarjoajan omille sivuille. Täytä lainahakemus ja tarvitsemasi autolaina on todennäköisesti tililläsi jo samana päivänä!

Parhaat paikat hakea autolainaa:

Lainamäärä:
Laina-aika
  • Suodata
  • Ilman vakuuksia
  • Yhdistelylaina
  • Montatarjousta yhdellä hakemuksella
  • Ilman luottotietoja
  • 18-vuotiaalle
Lajittele:
Löysimme sinulle sopivaa lainatarjousta
Löysimme sinulle sopivan lainatarjouksen
Emme löytäneet lainatarjousta. Muuta hakuehtoja.
Näytä lisää tuloksia

Autolainojen vertailu voi säästää tuhansia euroja rahaa

Sen sijaan, että marssit suoraan omaan pankkiisi neuvottelemaan autolainasta, kannattaa niitä vertailla lainaa tarjoavien yritysten kesken. Auton hankinta on itsessään jo suuri menoerä, joten et varmasti halua lisäkuluja tuhansien eurojen edestä, vaan haluat minimoida kaikki ylimääräiset kustannukset. Perehtymättä siihen mistä otat lainan autosi hankintaa varten, saatat huomaamattasi ja ennen kaikkea tahtomattasi maksaa suuren summan täysin turhaan. Sinua saattaa myös kiinnostaa kuinka saada lainaa ilman vakuuksia? Jotta sinun ei tarvitsisi kuluttaa aikaasi selaamalla eri nettisivuja ja etsien lainaa tarjoavia yrityksiä, on sivustomme tehnyt vertailutyön puolestasi ja koonnut sinulle parhaimmat ja edullisimmat vaihtoehdot.

Hae autolainaa

Mistä voin hakea autolainaa?

Voit hakea auton ostamiseen vaadittavan lainasumman kolmella eri tavalla.

1) Suoraan autoliikkeeltä, josta olet hankkimassa uuden autosi. Lainan vakuudeksi autoliikkeet kuitenkin usein vaativat käsirahana suuren summan, jonka maksaminen voi toisinaan tuntua lähes ylitsepääsemättömältä urakalta.

2) Toinen vaihtoehto on hakea lainaa suoraan pankista. Lainan myöntämiseksi pankin täytyy kuitenkin vakuuttua maksukyvystäsi, minkä vuoksi lainapäätöksen saaminen on hidasta ja kestää usein toivottua pidempään.

3) Helpoin ja nykyaikaisin tapa välttää suuren käsirahan maksaminen ja hidas lainanhakuprosessi on hakea lainaa helposti suoraan netistä. Lainan saamiseksi tarvitaan yleensä säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Edempänä kerromme sinulle myös kuinka voit joissain tapauksissa saada lainaa ilman luottotietoja.

Autolainaa ilman vakuuksia

Autolainaa voi saada niin vakuudellisena kuin vakuudettomanakin kulutusluottona. Erilaisia vaihtoehtoja kannattaa aina tutkia huolella, jotta löytää juuri itselleen sopivan lainatyypin. Kun autolainaa haetaan ilman vakuuksia kannattaa ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut, kuukausimaksut, korot ja mahdollisesti perittävät käsittelykulut ja palvelumaksut. Monet eri lainantarjoajat tarjoavat autolainoja ilman vakuuksia. Autolainoissa puhutaan usein suurehkoista rahasummista, joten lainan kuukausikuluja sekä takaisinmaksuaikaa kannattaa harkita tarkkaan. Ilman vakuutta otetun autolainan huono puoli vakuuden kanssa otettuun autolainaan verrattuna on se, että vakuudettoman lainan korkokulut ovat aina suhteessa korkeammat. Näitä korkokuluja vertailemalla voi vakuudettomienkin autolainojen osalta säästää hyvinkin pitkän pennin.

Vakuudellinen autolaina

Toinen autolainan tyyppi on vakuudellinen autolaina. Lainan vakuutena voidaan tällöin käyttää jotain arvokasta omaisuutta, kuten esimerkiksi asuntoa. Vakuudellisessa autolainassa myös hankittua ajoneuvoa voidaan käyttää lainan vakuutena. Ajoneuvoa käytetään lainan vakuutena erityisesti silloin, kun luottoa haetaan suoraan autoliikkeestä. Pankista haettaessa voi vakuutena toimia myös asunto, ja toki myös henkilötakaus on mahdollinen. Kun autolainalla on vakuus, ovat sen korkokulut normaalisti myöskin hieman maltillisemmat. Tämä taas johtuu siitä, että vakuuden kanssa myönnetty laina on lainanmyöntäjän kannalta aina turvallisempi vaihtoehto. Mikäli vakuudellisen lainan takaisinmaksun kanssa esiintyisi ongelmia, voi pankki tai rahoituslaitos pahimmassa tapauksessa lunastaa lainan vakuutena käytetyn ajoneuvon itselleen.

Autolaina nuorelle auton ostajalle

Useat rahoituslaitokset, jotka toimivat pikavippi- ja kulutusluottomarkkinoilla edellyttävät yli 20 vuoden ikää tai säännöllisiä tuloja. Näiden ehtojen täyttyminen vasta ajokortin saaneella 18–19-vuotiaalla auton ostajalla ei ole itsestäänselvyys, ja voikin olla, että ensimmäinen auto on harmillisen hankalaa hankkia. Ei kuitenkaan kannata heittää pyyhettä kehään, sillä vaihtoehtoja tutkimalla ja etsimällä on nuorenkin mahdollista löytää rahoitusvaihtoehtoja. Sivustomme kautta löytyykin myös tämän ikäryhmän edustajille hyviä vaihtoehtoja ja lainantarjoajia. Nuorille tarjottujen lainojen korot ja kulut eivät ole markkinoiden parhaasta päästä, joten näiden lainojen kohdalla huolellisen vertailun merkitys kohoaa entisestään. Nuoren hakijan on myös syytä arvioida oma takaisinmaksukykynsä erityisen huolellisesti.

Autolainaa ilman luottotietoja

Varmistuakseen lainanhakijan maksukyvystä ennen lainan myöntämistä lainantarjoajat tarkistavat aina lainanhakijan luottotiedot. Jos olet luottotiedoton ja päätät hakea lainaa netin kautta, on vastaus yleensä kielteinen johtuen siitä, että netin kautta lähetetyt lainahakemukset antavat automaattisesti kieltävän vastauksen, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Mikäli kykenet todistamaan aiemmat velkasi maksetuiksi ja sinulla on hyvä perustelu sille, miksi olet maksuhäiriömerkinnän saanut, voit saada ymmärrystä tilanteeseesi ja saada lainan maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Usein lainan haun syyt, lainarahan käyttötarkoitus, takaisinmaksusuunnitelma sekä tämänhetkinen maksukyky kiinnostavat eniten lainanantajaa. Mahdolliset takaajat tai jo olemassa oleva omaisuus, jolla laina voidaan vakuuttaa, tekevät lainan saamisesta helpompaa.

Venelaina tai moottoripyörälaina?

Vastaus kysymykseen on, että ei kumpikaan näistä, sillä voit selvitä autolainalla myös moottoripyörän tai veneen hankinnasta. Käytännössä auton, moottoripyörän ja veneen hankintaa varten otettu laina on kulutusluotto tilanteessa, jossa ostettu ajoneuvo ei toimi vakuutena lainalle. On siis turhaa ottaa veneen tai moottoripyörön ostoa varten erillinen uusi laina, kun on kätevämpää rahoittaa hankinta autolainalla tai kulutusluotolla, joka on riittävän suuri. Ajoneuvoa myyvä liike saattaa myös tarjoa osamaksumahdollisuutta, käsirahan maksua vastaan. Tällaisessa tilanteessa sinulla on mahdollisuus käyttää sinulle myönnetty kulutus- tai joustoluotto käsirahan maksamiseen. Mikäli siis auton hankinta ei ole ajankohtaista, mutta mietit jonkin muun ajoneuvon hankinnan rahoittamista, on autolaina loistava vaihtoehto.

Mistä saa halvimman autolainan?

Mahdollisimman edullisesti saatu laina kiinnostaa luonnollisesti useimpia autolainaa harkitsevia kuluttajia. Se, mistä halvimman autolainan sitten saa, riippuu varsin olennaisesti kunkin lainanhakijan henkilökohtaisesta tilanteesta. Lainan edullisuuteen vaikuttavat siihen kohdistuvat kustannukset, kuten korko ja muut lisäkulut. Lainaa myöntäessään pankit ja rahoituslaitokset arvioivat kunkin hakijan henkilökohtaista tilannetta ja punnitsevat hakijan luottokelpoisuuden tarkasti. Laina on yleensä sitä kalliimpi, mitä enemmän riskejä sen myöntäjä joutuu ottamaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ilman luottotietoja tai säännöllisiä tuloja lainaa haettaessa ovat tarjoukset yleensä kalliimpia. Sama koskee myös erityisen nuoria lainanhakijoita. Mikäli lainalle on esittää vakuuksia ja hakija on hyvätuloinen työssäkävijä ilman muita lainoja, ovat tarjotut vaihtoehdotkin edullisempia.

Autolaina työttömälle?

Työttömyys saattaa väliaikaisesti osua kenen kohdalle tahansa, ja tässä tilanteessa oma talous saattaa olla erityisen tiukalla. Vaikka lainansaantiin tarvitaan useimmiten säännölliset tulot, on lainaa kuitenkin mahdollista saada joiltain lainanmyöntäjiltä myös työttömänä ilman säännöllisiä tuloja. Etenkään työttömänä lainaa ei kuitenkaan kannata hakea hetken mielijohteesta, sillä laina on aina maksettava takaisin, eikä omaa talouttaan kannata ehdoin tahdoin vetää liian tiukalle. Työttömänä on helpompaa saada pienempiä muutamien tuhansien suuruisia lainoja, kuin suuria summia, sillä mitä suurempi summa on, sitä suuremmiksi lainanantajan riskit kasvavat. Tämäkin tilanne tosin muuttuu, mikäli lainan vakuudeksi on esittää esimerkiksi omistusasunto.

Autolaina – Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Emme voi liikaa korostaa sitä, että äärimmäisen tärkeä osa autolainaprosessia on lainavaihtoehtojen huolellinen vertailu ja kilpailuttaminen. Vertailu onnistuu sivustollamme erittäin helposti ja lainatarjouksia pyytäessäsi et sitoudu vielä mihinkään. Autolainojen kanssa tulee aina ottaa huomioon myös auton arvon aleneminen. Auton arvo tippuu saman tien kun sen ajaa ulos autoliikkeestä, ja muun muassa merkistä ja mallista sekä ajettujen kilometrien lukumäärästä riippuu se, miten paljon ja miten nopeasti arvo alenee. Esimerkiksi osamaksuaikaa suunnitellessaan tulisikin aina pitää mielessä myös hankitun ajoneuvon jälleenmyyntiarvo. Toki lainaa haettaessa kannattaa aina huolellisesti arvioida myös omat tulot sekä menot ja se, millainen takaisinmaksuerä on itselle sopiva.

Kuka voi saada autolainaa?

Autolainan saamisen kaikkein tärkein edellytys on yleensä se, että hakijalla on säännöllisiä palkka- ja eläketuloja sekä luottotiedot ovat puhtaat. Lisäksi hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja omistaa suomalainen sosiaaliturvatunnus ja pankkitili. Jotkut luotonmyöntäjät saattavat antaa lainaa myös työttömille. Rahoituslaitokset arvioivat hakijan maksukyvyn ja erilaiset seikat, kuten käytettävissä olevat vakuudet, jotka vaikuttavat lainapäätöksen syntymiseen. Myöskään maksuhäiriömerkinnät eivät estä tekemästä autolainahakemusta. Tosin luottotiedottomille autolainoja myöntää vain harva yhtiö ja tarjotut lainavaihtoehdot ovat yleensä kustannuksiltaan kalliit. Myöskin juuri täysi-ikäistyneiden hakijoiden saattaa olla hankalaa saada lainaa, sillä useat rahalaitokset ovat asettaneet omien lainojensa ikärajaksi 22–25 vuotta.

Mikä on autolaina?

Autolainalla tarkoitetaan ajoneuvon ostamista varten haettavaa lainaa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi autoa, moottoripyörää tai mopoa. Autolaina tarkoittaa tyypillisimmillään vakuudetonta lainaa, jonka avulla katetaan kaikki ajoneuvon ostamisesta aiheutuvat kustannukset. Jos mielessä siintää haave uudesta autosta, eivätkä omat säästöt riitä kattamaan siitä aiheutuvia hankintakustannuksia, kannattaa alkaa suunnittelemaan autolainan ottamista. Autolainalla voidaan kattaa myös nykyisen auton huoltoon, korjaamiseen tai ylläpitoon kuluvia kustannuksia. Autolainaa haetaan yleensä pankista tai jostain muusta rahoituslaitoksesta. Tietyissä tapauksissa autolainan saamiseksi voidaan tarvita jokin vakuus. Tähän saattaa sopia esimerkiksi aiemmin hankittu ajoneuvo. Autolainan hankinta kannattaa aina aloittaa kunnollisella ja perinpohjaisella lainavertailulla.

Kuinka suuren lainan voin saada auton hankintaa varten?

Autolainaa voi Suomessa hakea lukuisista eri paikoista. Muistutamme jälleen, että vertailua tämän suhteen on ehdottomasti syytä tehdä, sillä erilaisia vaihtoehtoja löytyy lukemattomasti. Se, miten suuri summa lainaa on mahdollista saada riippuu luonnollisesti merkittävästi omista tuloista, varallisuudesta ja luottotiedoista. Myös se, oletko hakemassa vakuudellista vai ilman vakuutta olevaa lainaa vaikuttaa siihen, millainen summa sinulle voidaan lainata. Luonnollisesti vakuudellista lainaa voi olla mahdollista saada suurempi summa kuin ilman vakuutta haettavaa lainaa. Autolainojen tyypilliset summat liikkuvat noin 5 000 ja 10 000 euron välimaastossa, mutta lainaa voidaan enimmillään myöntää jopa 60 000 euroa.

Millaisella korolla voin saada autolainaa?

Hakemasi autolainan kokonaishintaan ja korkoon vaikuttavat luonnollisesti haetun lainan määrä sekä jälleen se, haetaanko lainaa ilman vakuuksia vai onko lainaan käytettävissä vakuus. Vakuudettoman lainan korko on poikkeuksetta aina korkeampi kuin vakuudellisen lainan. Myös oma luottokelpoisuutesi saattaa olennaisesti vaikuttaa siihen, millaisella korolla lainaa tarjotaan. Luottojenmyöntäjät arvioivat luottokelpoisuuden aina tarkkaan. Varsinkin ilman luottotietoja lainaa haettaessa ovat myös tarjottujen lainavaihtoehtojen korot keskimäärin kalliimpia. Myös autolainojen korkoja saa helposti vertailtua sivustoltamme löytyvällä näppärällä laskurilla. Muistutamme myös, että halvempi korko ei aina ole takuu siitä, että laina on halvin, sillä koron lisäksi lainojen muut kulut kasvattavat helposti kokonaiskustannuksia.

Miten haen autolainaa netistä?

Autolainan hakeminen on tänä päivänä erittäin helppoa netissä. Hakemusta varten tarvitset omat verkkopankkitunnuksesi, joiden avulla pääset tunnistautumaan ja vahvistamaan tietosi. Ennen hakemuksen tekemistä on syytä käyttää aikaa huolelliseen vertailuun ja harkita omaa lainantarvettaan sekä maksukykyään. Vertailukin on onneksi nykyään helppoa, sillä laskuriin tarvitsee vain syöttää haluttu lainasumma sekä laina-aika ja vaihtoehtoja tulee näkyviin niiden mukaan. Hakemusta täyttäessäsi sinun tulee olla varautunut antamaan tarkat tiedot muun muassa tuloistasi, työpaikastasi, asunnostasi, elämäntilanteestasi sekä muista omistamistasi mahdollisista lainoista, luotoista ja luottokorttiveloista. Kannattaa pitää mielessä, että lopulliset tarjotut lainavaihtoehdot saattavat hieman poiketa siitä mitä hait.

Mitä pitää ottaa huomioon autolainahakemusta täytettäessä?

Lainahakemus kannattaa aina täyttää äärimmäisen huolellisesti, olitpa hakemassa sitten autolainaa, asuntolainaa tai matkalainaa. Kaikkein tärkein asia on se, että täytät tiedot oikeellisesti ja rehellisesti. Hakemuksesi käsittely voi viivästyä tai se saatetaan jopa hylätä, mikäli se on täytetty virheellisesti. Autolainahakemukseen tulee yleensä aina täyttää omat henkilötiedot, yhteystiedot, haettava luottosumma, kokonaismenot ja -tulot, tiedot asumismuodosta ja elämäntilanteesta, työnantajatiedot, pankkitiedot sekä tiedot muista olemassa olevista lainoista ja luotoista. Hakemusta täytettäessä haluttu lainasumma tulee olla mietittynä tarkasti valmiiksi. Lainaa kannattaa aina hakea vain sen verran kuin ehdottomasti tarvitsee. Lisäksi laina-ajasta kannattaa tehdä itselle tarpeeksi realistinen.

Onko autolaina parempi kuin leasing?

Leasing on jo vuosia ollut yritysten suosima autorahoitusmuoto, mutta myös yksityiset kuluttajat ovat hiljalleen alkaneet suosia leasing-rahoituksia. Leasing tarkoittaa sitä, että ajoneuvo vuokrataan omaan käyttöön pitkäaikaisesti ja sen käyttämisestä maksetaan kiinteä hinta. Korkotasojen vaihtelut eivät vaikuta kuukausimaksun suuruuteen. Leasing on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin kun tietää tarvitsevansa auton muutamaksi vuodeksi, mutta tarve tulee jossain vaiheessa lakkaamaan. Leasing-järjestelyn hyviin puoliin kuuluu se, että näin käyttöönsä saa uudehkon hyväkuntoisen auton, jonka kulut ovat tarkkaan ennakoitavissa. Leasing-sopimukset kattavat normaalisti kaikki auton katsastuksista, huolloista ja rengassäilytyksistä aiheutuvat kustannukset. Huono puoli leasingissa on sen korkea kustannus ilman, että ajoneuvo edes siirtyy missään vaiheessa omaan omistukseen.

Kannattaako autolainaa hakea pankista vai muulta lainantarjoajalta?

Autolainan hakeminen pankista on perinteisesti ollut tavallisin tapa rahoittaa auton ostaminen. Pankeista haettavat autolainat myönnetään usein vakuudellisina, tosin lainan vakuutena voi myös toimia itse hankittava auto. Huono puoli pankkien myöntämissä autolainoissa on usein se, että hakemusten käsittelyssä saattaa kestää useita päiviä. Muilta lainantarjoajilta lainan voi sen sijaan hakea nopeasti netistä ja erilaisia vaihtoehtoja on myös helppoa tutkia ja vertailla keskenään. Pankkien hyvä puoli taas on se, että pankkien myöntämien autolainojen korot ja käsittelymaksut saattavat usein olla hieman maltillisempia kuin muilla lainanmyöntäjillä. Erot pankkien ja muiden lainanmyöntäjien välillä ovat tasoittuneet ja haettavat lainat kannattaa aina kilpailuttaa.

Kannattaako ottaa autolainaa vai osamaksusopimus?

Auton hankinta osamaksulla tarkoittaa sitä, että ajoneuvo hankitaan käteis- tai lainamaksun sijaan maksamalla sitä erissä. Auton osamaksusopimuksessa on yleensä etukäteen sovittu kiinteä korko sekä kuukausittainen takaisinmaksuerä. Osamaksusopimuksen tarjoaja päättää sen, millaisilla maksuehdoilla osamaksusopimus tehdään. Osamaksusopimukset ovat yksi kulutusluottojen muodoista, eli ne ovat yksi omanlaisensa lainamuoto. Autolaina eroaa osamaksusopimuksista siten, että auto ostetaan kerralla omaksi ja lainaa lyhennetään pankille tai muulle luotonmyöntäjälle. Osamaksulla sopimus tehdään autokaupan kautta ja ajoneuvon omistus siirtyy lainanottajalla normaalisti vasta sen jälkeen, kun osamaksun kaikki erät on suoritettu. Monet osamaksuja myöntävät yritykset antavat tarvittaessa joustoa maksueriin, mikäli sen haltijan taloudellinen tilanne muuttuu ja budjetti pitää laskea uudelleen.

Mitkä asiat vaikuttavat autolainan hintaan?

Autolainan hintaan vaikuttavat useat erilaiset tekijät. Lainan hintahan koostuu autorahoituksen kuukausierästä, maksettavasta käsirahasta, korosta sekä mahdollisen viimeisen erän suuruudesta. Se millaisella korolla ja kuukausierällä luotonantajat lainan myöntävät taas riippuu omista henkilökohtaisista tekijöistäsi, kuten tuloistasi ja menoistasi. Luotonmyöntäjät arvioivat maksukykyäsi ja sitä, onko hakemasi lainan summa mitoitettu oikein maksukykyysi verrattuna. Luotonmyöntäjät muun muassa tarkastavat ylittävätko menosi tulosi sekä miten paljon on entuudestaan vanhoja velkoja, kuten lainoja, luottokorttivelkoja tai kulutusluottoja. Mikäli haet lainaa pankista, pankki saattaa myös tarkastaa, miten usein olet maksanut laskuja perintäyhtiöille. Luottotietojen tulee myös olla kunnossa. Lainan hinta saattaa olla edullisempi myös silloin, kun lainalle n tarjota joitain vakuuksia.

Voinko saada autolainaa heti?

Nykyään monilla luotonmyöntäjillä on käytössään erilaisia automatisoituja sähköisiä järjestelmiä, jotka hoitavat lainaprosessit kokonaan ilman henkilökuntaa. Hakija voidaan tunnistaa luotettavasti verkkopankkitunnuksilla ja lainapäätös on joskus mahdollista tehdä sähköisten tietojen perusteella. Autolainaa voikin tänä päivänä saada joiltain lainanantajilta myös heti, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. Hakijan tulee luonnollisesti olla sekä täysi-ikäinen että oikeustoimikelpoinen. Lisäksi hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa ja luottotiedoissa ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Toisinaan vaaditaan myös suomalainen matkapuhelinnumero, että laina voidaan hyvittää tilille saman tien. Lainojen tilittäminen on lain mukaan sallittua kello 07.00 ja 23.00 välisenä aikana, joten yöaikaan lainasummaa on turha odotella tililleen.