Lainaa

Lainan hakeminen netistä on tehty helpoksi. Voit saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia yhdellä lyhyellä nettihakemuksella sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. Kilpailu lainamarkkinoilla on kovaa, ja lainojen ehdot vaihtelevatkin suuresti. Helppovertailu.fi -sivuston kautta voi hakea ja vertailla pieniä pikavippejä ja myös suuria kulutusluottoja. Lue lisää ja valitse juuri sinun elämäntilanteeseesi ja talouteesi sopiva laina.

Lainaa helposti Helppovertailu.fi sivuston kautta

Helppovertailu.fi on suomalainen, netissä toimiva lainojenvertailupalvelu. Sivusto tekee yhteistyötä useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, ja sen kautta tavoitat yhdellä lainahakemuksella lukuisia eri lainanantajia. Sinun ei tarvitse enää olla erikseen yhteydessä moniin eri pankkeihin lainan saadaksesi, vaan voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa. Pyydettyäsi lainatarjouksen Helppovertailu.fi -sivuston kautta saat eri luotonantajien lainatarjoukset nopeasti ja helposti suoraan sähköpostiisi. Saat tutustua saamiisi lainatarjouksiin kaikessa rauhassa ja valita sen jälkeen parhaiten omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivan lainan. Lainojen vertailu Helppovertailu.fi -sivuston kautta on kuluttajalle aina ilmaista – jos päädyt ottamaan lainan sivuston kautta, lainan antaja maksaa sivustolle pienen välityspalkkion. Olipa suunnitelmissasi sitten pieni pikavippi viikonlopuksi, remonttilaina uutta keittiötä varten tai olemassa olevien lainojen yhdistäminen helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi, löydät Helppovertailu.fi:n kautta aina juuri sinulle sopivan lainan.

Näin haet lainaa

Parhaat lainat 2020

Helppovertailu.fi -sivustolta löydät aina parhaat lainat, kulutusluotot ja pikavipit helposti ja vaivattomasti yhdeltä sivustolta. Juuri nyt on erinomainen hetki lainojen kilpailuttamiseen, sillä 1.7.2020 voimaanastunut laki rajoittaa kulutusluottojen nimelliskoron maksimissaan 10 prosenttiin vuoden 2020 loppuun asti. Olipa lainantarpeesi sitten millainen tahansa, Helppovertailu.fi:stä löydät yhdestä ja samasta paikasta useita itsellesi sopivia vaihtoehtoja ja pääset valitsemaan niistä parhaan päältä. Sivuston tiedot ovat aina ajan tasalla, ja niiden avulla lainojen vertailu käy näppärästi yhdellä silmäyksellä. Lainojen todelliset kustannukset voivat vaihdella paljonkin, joten lainojen kilpailuttaminen on järkevän kuluttujan valinta. Paras laina on aina juuri sinulle sopiva – sopivan suuruinen, kohtuullisen hintainen ja maksuajaltaan sellainen, että sinulle jää lainanlyhennysten jälkeen rahaa myös elämästä nauttimiseen. Itsellesi sopivan kulutusluoton avulla saat liikkumavaraa talouteesi ja tasoitat mukavasti arjen yllättävien käänteiden tiellesi tuomia töyssyjä. Lainaa ilman luottotietoja on usein vaikeaa saada, mutta mikään ei estä kokeilemasta ja lähettämästä lainahakemusta, vaikka sinulla olisikin maksuhäiriömerkintä luottotiedoissasi. Jokainen sivustolla mainittu lainantarjoaja on todistettavasti luotettava ja turvallinen kumppani raha-asioiden hoitoon, ja voitkin kääntyä yhteistyökumppaniemme puoleen laina-asioissa rauhallisin mielin.

Lainaa heti tilille

Äkillinen rahantarve ei katso aikaa eikä paikkaa, vaan toisinaan tulee tarve saada lainaa heti tilille. Helppovertailu.fi -sivustolta löydät useita lainantarjoajia, jotka tarjoavat lainaa nopeasti ja helposti ilman vakuuksia, liitteitä, lippusia ja lappusia. Täyttämällä yksinkertaisen lainanhakulomakkeen sivustollamme tavoitat kerralla lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat lainatarjoukset sähköpostiisi nopeimmillaan minuuteissa. Pystyt vertailemaan lainoja ja niiden ehtoja kaikessa rauhassa tai tarttumaan tarjoukseen saman tien – ihan miten sinulle itsellesi parhaiten sopii. Hakulomakkeen voi täyttää tietokoneella yhtä hyvin kuin kännykällä tai tabletillakin. Eri lainantarjoajat käsittelevät hakemuksia oman aikataulunsa mukaisesti, ja myös maksuaikataulut vaihtelevat. Pieniä lainasummia haettaessa hakuprosessi toimii usein automaattisesti, ja lainatarjouksen saa nopeasti. Jos haettava laina on useita kymmeniä tuhansia, voit joutua odottamaan arkipäivää ja pankkivirkailijan yhteydenottoa lainaehdoista sopiaksesi. Osa luotonantajista maksaa myönnettyjä lainoja tilille vain arkisin virka-aikana, mutta osa tekee maksuja myös viikonloppuisin.

Lainaa netistä – Helppoa ja nopeaa

Lainan hakeminen netissä on helppoa ja nopeaa. Sinun ei tarvitse jonottaa pankin tiskille hattu kourassa lounastunnilla, vaan voit tehdä lainahakemuksen missä ja milloin tahansa. Lainatarjouksen saatuasi voit tutustua siihen kaikessa rauhassa ja joko hyväksyä tai hylätä saamasi tarjoukset. Helppovertailu.fi helpottaa sinun työtäsi entisestään, sillä tavoitat yhdellä ja samalla hakemuksella lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Sinun ei siis tarvitse täytellä samoja tietoja kerta toisensa jälkeen eri pankkien hakulomakkeille parhaan lainatarjouksen saadaksesi, vaan Helppovertailu.fi tekee työn puolestasi. Paitsi helppoa ja nopeaa, lainojen vertaileminen Helppovertailu.fi -sivuston kautta on kuluttajalle aina ilmaista. Hakemuksen jättäminen ja tarjousten vastaanottaminen ei koskaan sido sinua mihinkään. Jos päätät hyväksyä saamasi tarjouksen ja ottaa lainan sivuston välittämänä, lainanantaja maksaa lainan välittämisestä meille pienen palkkion. Nykyään on siis helpompaa löytää halvin laina kuin koskaan aiemmin.

4 suosittua lainaa

Lainamarkkinoilla vallitsee kova kilpailu, ja kuluttuja on helposti päästään pyörällä runsaan tarjonnan keskellä. Mistä tietää, mikä laina on paras juuri minulle? Ja mistä lainan ylipäätään uskaltaa ottaa? OmaLaina on suosittu kotimainen lainanvälittäjä, joka kilpailuttaa lainasi 100 eurosta aina 60 000 euroon asti. OmaLainalla on jo yli 300 000 tyytyväistä asiakasta, ja palvelun käyttö on kuluttajalle ilmaista. Toinen suomalaisten suosima lainanvertailusivusto on Freedom Rahoitus. Sloganinsa sanoin Freedom Rahoitus on tarjonnut suomalaisille parempia lainoja jo vuodesta 1999, ja se onkin yksi pisimpään toimineista suomalaisista lainanvertailusivustoista. Freedom Rahoituksen avulla voit hakea kokonaan uutta lainaa tai yhdistää vanhat korkeakorkoiset pienlainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi yhdistelylainalla. Rahalaitos mahdollistaa myös lainojen vertailun helposti ja nopeasti. Rahalaitoksen kautta tavoitat yli 20 luotonantajaa. Blue Finance tarjoaa kuluttajille arkilainaa ja yrityksille yritysrahoitusta helposti ja nopeasti.

Kuinka saat lainaa Helppovertailu.fi sivuston kautta

Lainan hakeminen Helppovertailu.fi -sivuston kautta on helppoa. Tutustu yhteistyökumppaniemme lainatarjouksiin ja valitse sinulle sopivin laina tällä sivustolla olevasta listasta juuri silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Listalta löytyy jo valmiiksi kilpailutettuja lainoja pienistä suuriin ja eripituisilla maksuajoilla. Listalta näet yhdellä silmäyksellä yksityiskohtaiset tiedot lainasummista, lainojen koroista ja muista kustannuksista sekä niiden takaisinmaksuajoista. Kun löydät omiin tarpeisiisi sopivan lainan, voit tutustua siihen tarkemmin ja sen jälkeen siirtyä yhdellä klikkauksella täyttämään lainahakemuksen. Voit hakea lainaa yhtä hyvin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin. Vertailemme kymmeniä eri lainantarjoajia, jotta löytäisit aina juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan helposti ja nopeasti yhdestä paikasta. Yhteistyökumppaniemme joukossa on sekä suomalaisia että ulkomaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, joilla on pitkä kokemus rahoitusalalta. Kaikki sivustollamme esitellyt lainantarjoajat ovat luotettavia ja vakavaraisia luotonantajia, ja ne toimivat oman kotimaansa viranomaisten valvonnassa.

Lainaa turvallisesti

Ennen lainan hakemista kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, mistä ja millaista lainaa on ottamassa. Lainamarkkinoilla käy tällä hetkellä kova kilpailu, ja lainaa tarjoaa suuri joukko pankkeja ja rahoituslaitoksia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Suurin osa markkinoilla toimivista lainanantajista on luotettavia, mutta sekaan mahtuu myös hämäräperäisiä yrittäjiä. Kannattaa siis varmistua, että lainantarjoaja löytyy jonkin luotettavan viranomaisen rekisteristä: Suomessa pankkeja valvoo Finanssivalvonta, ja muut luotettavat luotonantajat löytyvät Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteristä. Ulkomaisten luotonantajien kohdalla kannattaa tarkistaa, että ne löytyvät oman kotimaansa viranomaisten rekisteristä. Kaikki tämän sivuston kautta lainaa tarjoavat pankit ja rahoituslaitokset ovat luotettavia ja turvallisia lainanantajia. Lainaehtoihin kannattaa myös aina tutustua huolella. Eri luotonantajien antamien lainatarjousten ehdot voivat vaihdella paljonkin, ja saatat vahingossa maksaa liikaa lainastasi. Lainatarjous onkin hyvä pyytää aina useammalta pankilta, jotta saat varmasti parhaan mahdollisen lainan.

Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia

Suurin osa netin kautta haettavista lainoista ei vaadi vakuuksia tai takaajia. Varsinkin haettaessa lainaa pienemmille summille riittää, että lainan hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Hakijan luottotiedot tarkistetaan usein automaattisesti ennen hakemuksen käsittelyä, ja jos luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä, lainatarjousta ei anneta. Useimmat pankit ja rahoituslaitokset vaativat, että lainan hakijalla on vakituinen osoite Suomessa, jotta hakijan luottokelpoisuus voidaan tarkistaa luottotietorekisteristä. Lainanhakijan on lisäksi oltava täysi-ikäinen. Eri pankkien lainanhakijoille asettamat ehdot vaihtelevat, ja jotkut pankit ovatkin asettaneet lainansaannin alaikärajaksi jopa 25 vuotta. Pankit ja rahoituslaitokset haluavat luonnollisesti varmistua lainanhakijan maksukyvystä ennen myönteisen lainapäätöksen tekemistä. Niinpä useimmat pankit vaativat etenkin suurempia lainasummia myöntääkseen hakijalta myös säännölliset ja riittävän suuret kuukausitulot lainattavaan summaan nähden. Jos tulosi ovat pienet tai epäsäännölliset, takaaja tai vakuutena käytettävä omaisuus voivat helpottaa lainan saamista.

Hae lainaa 100 – 70 000 euroa

Jokaisella meistä on erilainen lainantarve, elämäntilanne ja maksukyky. Kuivausrummun hajoamisesta kesken pyykkipäivän voi selvitä muutamalla satasella, kun taas omakotitalon täysremontti nielaisee helposti tuhatlappusen jos toisenkin. Siksi Helppovertailu.fi -sivustolta löytyy sekä pieniä että suuria lainoja eri pituisilla takaisinmaksuajoilla ja eri luotonantajilta. Helppovertailu.fi -sivuston kautta on mahdollista saada lainaa 100–70 000 euroa, ja lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat kolmesta kuukaudesta useisiin vuosiin. Haettava laina kannattaa valita oman rahantarpeensa ja maksukykynsä mukaan. Liian pienellä lainalla ei tee juuri mitään, mutta omaan talouteen turhan suuri laina muodostuu helposti rasitteeksi, kun kuukausittaiset lyhennykset kipuavat liian korkeiksi. Erilaiset lainalaskurit helpottavat sopivan lainan valinnassa, sillä voit vaihdella lainan määrää ja lyhennysaikaa laskurissa ja arvioida siten kuukausierän suuruutta ja lainan todellisia kustannuksia. Oman maksukykynsä arvioinnissa on syytä olla realistinen, jotta välttyy ikäviltä yllätyksiltä lainan takaisinmaksuaikana.

Lainaa jokaiseen tarkoitukseen

Verkosta saa helposti ja nopeasti lainaa mihin tahansa tarkoitukseen. Eri lainantarjoajilta löytyy lukuisia vaihtoehtoja pienistä pikavipeistä kymmenien tuhansien eurojen kulutusluottoihin. Tarvitsitpa sitten 100 euron pienlainan ennen palkkapäivää ilmenneisiin ylimääräisiin menoihin tai 20 000 euroa omakotitalosi remontointiin, löydät varmasti tilanteeseesi sopivan lainan Helppovertailu.fi -sivustolta. Useimmiten suomalaiset hakevat Helppovertailu.fi:n kautta autolainaa, venelainaa, remonttilainaa, kulutusluottoa tai yhdistelylainaa olemassa olevien velkojen yhdistämiseen. Vaikka lainanottaminen on helppoa ja valikoimaa riittää, lainan ottamista kannattaa kuitenkin aina harkita vakavasti. Ennen lainatarjouksen hyväksymistä kannattaa pysähtyä pohtimaan tarkasti omaa taloudellista tilannettaan, lainan tarvetta ja omaa maksukykyään. Onko lainan ottaminen haluamaasi tarkoitukseen välttämätöntä? Pysyykö taloudellinen tilanteesi todennäköisesti vakaana koko lainan takaisinmaksun ajan? Olethan ottamassa vain niin suuren lainan, kuin pystyt varmuudella maksamaan takaisin? Vain sinä tunnet täysin oman taloudellisen tilanteesi ja tiedät, millainen laina juuri sinulle sopii.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Helppovertailu.fi -sivustolla listattujen lainojen lainasummat vaihtelevat 100 euron ja 70 000 euron välillä. Se, millaisen lainatarjouksen voit saada, riippuu täysin omasta taloudellisesta tilanteestasi. Täsmällisen vastauksen kysymykseen saat helpoiten jättämällä lainahakemuksen ja katsomalla, millaisia tarjouksia saat. Pienen, parin sadan euron pikavipin saa helposti, kunhan luottotiedot vain ovat kunnossa, mutta haettaessa lainaa suuremmille summille hakijalla täytyy olla riittävät ja säännölliset kuukausitulot. On sekä lainan myöntävän pankin että kuluttajan etu, että laina on hakijan tulotasoon nähden sopivan kokoinen, eikä sen takaisinmaksu muodostu ongelmaksi. Jos haet lainaa vaikkapa 50 000 euron summalle, saat lainan varmemmin, jos sinulla on lainalle takaaja tai omaisuutta, jota voit käyttää lainan vakuutena. Myös rinnakkaishakija helpottaa lainan saantia suurille summille. Rinnakkaishakija on useimmiten avo- tai aviopuoliso, ja molemmat hakijat ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Lainaa ilman luottotietoja

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä luottotietorekisterissä, lainaa on usein hyvin vaikeaa saada. Se ei ole kuitenkaan täysin mahdotonta, mutta joudut todennäköisesti jättämään useita hakemuksia saadaksesi edes yhden lainatarjouksen. Lainan ehdot ovat myös lähes aina hakijan kannalta huonommat kuin silloin, jos luottotiedot ovat kunnossa. Suurin osa kulutusluottoa myöntävistä pankeista ja rahoituslaitoksista tarkistaa hakijan luottotiedot automaattisesti, ja jos hakijalta löytyy maksuhäiriömerkintä, hakemuksen käsittely loppuu saman tien. Jos sinulla ei ole välttämätöntä tarvetta saada lainaa juuri nyt, kannattaa selvittää, koska omat vanhat maksuhäiriömerkinnät poistuvat luottotietorekisteristä. Tyypillisimmin maksuhäiriömerkintä säilyy rekisterissä 2–4 vuotta, minkä jälkeen lainaa voi taas saada normaalisti, ellei uusia maksuhäiriömerkintöjä pääse syntymään. Jos haettava laina on niin sanottu yhdistelylaina, jota haetaan vanhojen, kalliiden pienlainojen yhdistämiseksi yhdeksi halvemmaksi lainaksi, voit myös pyytää Takuusäätiöltä takuuta lainallesi. Takuusäätiön takauksella lainaa voi saada, vaikka luottotiedot olisivatkin jo menneet tai omaisuutta olisi jo ulosotossa. Joissakin kunnissa on myös mahdollisuus hakea sosiaalista luottoa velkojen yhdistämiseen. Yhdistelylaina voi auttaa pienentämään lainanhoitokustannuksia ja selkeyttämään taloutta, kun lyhennettävänä on vain yksi laina usean pienen lainan sijaan.

Lainaa ilman vakuuksia

Suurin osa Helppovertailu.fi -sivuston kautta haettavista lainoista on mahdollista saada ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuus tarkoittaa yksinkertaisesti mitä tahansa omaisuutta, jonka asetat takuuksi lainan takaisinmaksusta. Esimerkiksi omassa omistuksessa olevaa asuntoa voi käyttää vakuutena vaikkapa remonttilainaa haettaessa. Myös muun muassa käteistalletukset, rahasto-osuudet, arvopaperit ja metsäomaisuus kelpaavat lainan vakuudeksi. Vakuutena käytettävän omaisuuden ei tarvitse olla sinun omissa nimissäsi, kunhan sinulla on omaisuuden haltijan suostumus vakuuksien käyttöön. Lainanantajan näkökulmasta vakuus vähentää luotonantoon sisältyvää riskiä: jos lainan ottaneella henkilöllä ei olekaan varaa maksaa lainaa takaisin suunnitelman mukaan, velkoja voi myydä vakuutena olevan omaisuuden ja saada sitä kautta lainaamansa rahat takaisin. Vakuuden asettamista lainalle kannattaakin aina harkita tarkkaan, sillä ethän halua joutua myymään vaikkapa kotiasi harkitsemattomasti otetun lainan takia. Vakuuden käyttö parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa suuremmille summille, mutta useimmiten netin kautta haetuissa kulutusluotoissa ei vaadita lainkaan vakuuksia.

Lainaa ulkomailta ilman luottotietoja

Lainamarkkinoilla on jo pitkään vallinnut kova kilpailu, ja uusia yrityksiä ilmestyy alalle jatkuvasti. Suomessa toimivat pankit ja rahoituslaitokset toimivat suomalaisten viranomaisten valvonnassa, ja ovat siksi luotettavia ja turvallisia kumppaneita raha-asioissa. Myös ulkomaisten yritysten joukosta löytyy vakavaraisia ja luotettaviksi tiedettyjä lainanantajia, sillä esimerkiksi Ruotsin ja Viron valtiot säätelevät finanssialaa aivan samoin kuin suomalaiset viranomaisetkin. Helpointa on, jos ulkomaisella pankilla on suomalainen tytäryhtiö tai sivukonttori, sillä silloin lainan myöntämisessä toimitaan suomalaisten lakien ja asetusten mukaisesti. Houkutus hakea lainaa ulkomailta ilman luottotietoja voi olla suuri, mutta sitä ei yleensä kannata tehdä. Lainan hakeminen ulkomailta on vaikeampaa kuin suomalaisten palveluntarjoajien kautta, ja vaatii lainan ottajalta erityistä tarkkuutta. Jos nimittäin otat lainan jostakin toisesta maasta, sen takaisinmaksussa ja mahdollisissa ongelmatilanteissa toimitaan kyseisen maan lakien mukaisesti, mikä voi aiheuttaa kuluttajalle ylimääräistä päänvaivaa.

Lainaa verkkopankkitunnuksilla

Verkkopankkitunnusten avulla lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, sillä verkkopankkitunnukset mahdollistavat lainatarjouksen allekirjoittamisen sähköisesti missä ja milloin tahansa. Kaikki Helppovertailu.fi -sivuston yhteistyökumppanit tarjoavat mahdollisuuden saada lainaa heti tilille tekemällä vahvan tunnistautumisen omilla verkkopankkitunnuksilla. Kun tunnistaudut omilla verkkopankkitunnuksillasi, oma pankkisi välittää henkilötietosi ja vahvistaa tilinumerosi lainaa myöntävälle rahoituslaitokselle. Tämä toimii sähköisenä allekirjoituksenasi, yksilöi sinut lainantarjoajalle ja mahdollistaa lainahakemuksen nopean käsittelyn. Kun lainanantaja varmistuu henkilöllisyydestäsi ja siitä, että ilmoittamasi tilinumero kuuluu juuri sinulle, laina voidaan maksaa tilille nopeimmillaan minuuteissa. Jos haluat lainatarjouksen allekirjoittamisen jälkeen vaikkapa muuttaa ilmoittamaasi tilinumeroa tai muita lainan tietoja, sinun täytyy useimmiten tunnistautua uudelleen verkkopankin kautta. Tämä käytäntö suojelee lainan ottanutta henkilöä väärinkäytöksiltä, sillä kukaan toinen henkilö ei voi muuttaa lainaan liittyviä tietoja lainansaajan tietämättä. Voit huoletta kokeilla lainan hakemista verkkopankkitunnuksilla, sillä pelkkä lainatarjouksen pyytäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Lainaa työttömälle

Helppovertailu.fi -sivuston kautta voit hakea lainaa myös työttömänä. Käytännössä lainan saaminen ilman säännöllisiä tuloja on kuitenkin vaikeampaa, kuin jos olisit vakituisessa palkkatyössä. Osa pienlainoja myöntävistä lainanantajista ei vaadi lainahakemukseen lainkaan tietoja hakijan tuloista, ja lainan voi saada myös työtön lainanhakija. Työttömälle myönnettävät lainasummat ovat usein pieniä, korkeintaan 2000 euron kertasummia. Jos sinulla on lainallesi takaaja tai reaalivakuuksia, mahdollisuutesi saada lainaa paranevat. Ennen lainan hakemista kannattaa kuitenkin pysähtyä pohtimaan realistisesti omaa taloudellista tilannettaan. Lainaa ei koskaan kannata ottaa, ellei ole täysin varma siitä, että pystyy maksamaan sen takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Huomaa, että vaikka voitkin hakea lainaa työttömänä, emme voi kuitenkaan taata sinulle lainatarjousta Helppovertailu.fi -sivuston kautta. Helppovertailu.fi ei itse tarjoa rahoitusta vaan vertailee ja kilpailuttaa lainoja, ja yhdistää lainanhakijat ja lainantarjoajat. Eri lainanantajilla on eri kriteerit lainan myöntämiselle.

Lainaa ilman liitteitä

Yksi suurimmista syistä hakea lainaa netissä on lainanhakemisen helppous. Hakulomakkeiden täyttäminen on pyritty tekemään asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi, jotta asiakaskokemus olisi mahdollisimman miellyttävä. Lainahakemuksen tekemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset ja perustiedot tuloistasi, olemassa olevista lainoistasi ja mahdollisesta vakuutena käytettävästä omaisuudestasi. Sinun ei tarvitse toimittaa lukuisia liitteitä konttoriin kolmena kappaleena eikä täytellä pinoittain hakemuslomakkeita lainaa saadaksesi, vaan nettilomakkeen täyttö sujuu muutamassa minuutissa kotisohvalta tai mistä vain ikinä haluatkin. Helppovertailu.fi -sivusto helpottaa lainan hakemista entisestään, sillä kauttamme tavoitat yhdellä ja samalla hakemuksella lukuisia eri luotonantajia. Sinun ei siis tarvitse ottaa erikseen selvää lainaa tarjoavista yrityksistä ja täyttää hakemusta jokaisen nettisivuilla erikseen, vaan hakemuksesi välitetään yhden palvelun kautta useille eri toimijoille. Pankit ja rahoituslaitokset lähettävät tämän jälkeen sinulle lainatarjouksensa sähköpostitse, mikäli hakemuksesi täyttää niiden asettamat kriteerit lainan saannille.

Lainavaihtoehdot ja mitä eroa niillä on?

Pankeilla ja rahoituslaitoksilla on lukuisia erilaisia lainoja eri tarkoituksiin. Remonttilaina, autolaina ja asuntolaina ovat varmasti kaikille tuttuja, ja niiden nimet kertovatkin suoraan, mihin tarkoitukseen laina on otettu. Pikavippi, joustoluotto ja yhdistelylaina ovatkin vähän vähemmän tunnettuja. Pikavippi on summaltaan pieni, vakuudeton laina, joka on tarkoitus maksaa nopeasti takaisin. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainaratkaisu, ja se toimii hieman luottokortin tavoin: luoton ottajalle myönnetään oikeus tiettyyn maksimiluottoon, ja luottoa voi nostaa haluamissaan erissä silloin kuin itselle parhaiten sopii . Yhdistelylaina on suosittu lainatuote, eikä se ole mikään ihme. Yhdistelylaina on näppärä tapa selkeyttää taloutta, sillä se yhdistää aiemmin olemassa olleet pienlainat, kulutusluotot ja osamaksusopimukset yhdeksi lainaksi. Yhden lainan etuja ovat säästöt korkokuluissa ja tilinhoitomaksuissa sekä mahdollisuus neuvotella esimerkiksi lyhennysvapaista kuukausista tai lyhennysten suuruudesta helposti yhden lainantarjoajan kanssa.

Mikä on pikavippi?

Pikavipillä tarkoitetaan pientä vakuudetonta lainasummaa, joka maksetaan takaisin melko nopealla maksuaikataululla. Pikavippejä haetaan useimmiten nopeasti netin kautta tai matkapuhelimella. Koska pikavippien summat ovat suhteellisen pieniä, ei hakijalta usein vaadita esimerkiksi tarkkaa selvitystä palkkatuloista, vaan pikavipin saamiseen riittää, että hakijan luottotiedoissa ei ole maksuhäiriömerkintää. Virallista määritelmää pikavipin suuruudelle ei ole olemassa, mutta yleisimmin pikavipeistä puhuttaessa tarkoitetaan korkeintaan noin tuhannen euron lainoja. Kynnys pikavipin ottamiselle on usein pieni, ja pikavippi otetaan monesti silloin, kun yllättävä meno sattuu kohdalle juuri ennen seuraavaa palkkapäivää. Koska kyse on pienehköstä rahasummasta, sen takaisinmaksuaika on myös varsin lyhyt. Monet kuluttajat maksavat pikavipin takaisin jo heti seuraavasta palkasta, ja maksimissaan takaisinmaksuaika on noin kolme kuukautta. Pikavippien esikuva on yhdysvaltalainen ”payday loan” eli palkkapäivälaina. Palkkapäivälaina myönnetään palkkatodistusta vastaan ja se maksetaan takaisin palkkapäivänä.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on yleisnimitys suhteellisen lyhytaikaiselle, korkeintaan noin viiden vuoden laina-ajaksi kulutustarkoitukseen otetulle lainalle. Kulutusluotto voi olla vakuudeton tai vakuudellinen, ja sen käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi lomamatka, keittiöremontti tai veneen ostaminen. Kulutusluottoa ei ole sidottu mihinkään tiettyyn käyttötarkoitukseen, vaan voit käyttää lainaamasi rahat niin kuin itse haluat. Kulutusluottoja myöntävät sekä pankit että muut rahoitusalan yritykset, ja niiden korot vaihtelevat runsaasti eri toimijoiden ja lainattavien summien välillä. Kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa ennen lainan ottamista, sillä erimerkiksi muutaman tuhannen euron lainan kuluissa voi säästää kilpailuttamalla jopa satoja euroja koko laina-aikana. Jos sinulla on mahdollisuus asettaa lainallesi vakuus, esimerkiksi rahasto-osuus tai metsäomaisuutta, saat yleensä kulutusluoton paremmilla ehdoilla kuin ilman vakuutta. Kulutusluoton voi ottaa myös yhdessä toisen lainanhakijan, yleensä avo- tai aviopuolison, kanssa, jolloin molemmat hakijat ovat vastuussa koko lainasummasta.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainatuote, ja se löytyy useiden rahoituslaitosten valikoimista. Se toimii samalla periaatteella kuin luottokortti, mutta ilman fyysistä korttia, jota vilauttaa kaupan kassalla. Luottoa hakiessasi sinulle myönnetään oikeus tiettyyn maksimilainasummaan, eikä sinun tarvitse nostaa koko lainasummaa kerralla. Voit nostaa lainan tilillesi juuri silloin ja sen kokoisissa palasissa, kuin sinulle itsellesi parhaiten sopii. Joustoluoton takaisinmaksuehdot ovat usein myös joustavat ja soviteltavissa talouteesi sopiviksi. Joustoluoton tyypillinen maksimilainasumma on 2 000 euroa, mutta voit nostaa lainaa myös vähemmän, jos et tarvitse koko lainasummaa. Myös joustoluotto kannattaa aina kilpailuttaa. Jos epäilet, ettet välttämättä tarvitse koko luoton maksimisummaa, kannattaa myös tarkistaa, saisitko saman lainan halvemmalla, jos ottaisitkin vaikkapa 1 000 euron kertalainan sen sijaan, että ottaisit 2 000 euron joustoluoton ja nostaisit siitä vain 1 000 euroa.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina on nimensä mukaisesti tapa yhdistää vanhat, kalliskorkoiset pienlainat ja osamaksusopimukset yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yhdistelylainan avulla on mahdollista säästää lainojen koroissa ja tilinhoitomaksuissa, sillä yhdelle suuremmalle lainalle saa usein kilpailuttamalla edullisemman koron kuin usealle pienelle, ja lisäksi maksat tilinhoitomaksua vain yhdelle lainanantajalle. Talouden hallinta helpottuu, kun maksettavana on kuukausittain vain yksi lyhennyserä usean erillisen lyhennyksen sijasta. Pysyt helpommin kärryillä siitä, paljonko lainaa vielä on jäljellä, ja pystyt tarvittaessa neuvottelemaan lyhennysvapaista kuukausista tai lyhennyksen määrän muutoksista yhden ainoan toimijan kanssa. Et myöskään vahingossa unohda maksueriä yhtä helposti, ja joudu näin ollen maksamaan turhia muistutusmaksuja. Käytännössä lainojen yhdistäminen toimii siten, että lasket kaikkien olemassaolevien lainojesi, luottojesi ja osamaksusopimustesi summat yhteen ja kilpailutat lainan, jolla pystyt maksamaan nuo kaikki vanhat luotot pois. Yhdistelylainoja tarjoavat sekä perinteiset pankit että muut rahoitusalan yritykset.

Lainan saamisen edellytykset

Eri pankit ja rahoituslaitokset asettavat erilaisia edellytyksiä lainan saamiselle. Suomen lain mukaan lainan saajan on oltava vähintään 18-vuotias, mutta osa pankeista vaatii hakijalta jopa 25 vuoden vähimmäisiän. Lähes kaikki pankit ja rahoituslaitokset vaativat lisäksi, että hakijan luottotiedot ovat kunnossa, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintää. Luottotiedot tarkastetaan usein automaattisesti ensimmäisenä, eikä hakemuksen käsittely etene enää pidemmälle, ellei luottotietoja löydy. Luottokelpoisuuteen liittyy myös kolmas kriteeri, eli vakituinen osoite Suomessa. Käytännössä lainanhakijalla on oltava Suomessa pysyvä osoite siksi, että luottotietojen tarkistaminen luottotietorekisteristä ei muuten ole mahdollista. Useimmat pankit haluavat myös varmistua lainanhakijan maksukyvystä ja edellyttävät hakijalta säännöllisiä palkkatuloja. Jos olet työtön tai esimerkiksi epäsäännöllisiä tuloja saava yrittäjä, lainan saanti vaikeutuu. Lainattavan summan noustessa kymmeniin tuhansiin pankki todennäköisesti vaatii lainalle myös vakuuksia tai takaajan. Pienen, muutaman sadan tai tuhannen euron lainan saa helposti myös ilman vakuuksia.

  • Kilpailuttamalla lainasi säästät kuluissa ja koroissa
  • Otathan aina lainaa vain sen verran, kuin pystyt varmuudella maksamaan takaisin

Pienikorkoinen laina

Lainojen kulut, korot ja kustannukset vaihtelevat eri lainanantajien välillä. Lainan korkoihin vaikuttaa myös lainamarkkinoiden yleinen korkotaso, lainattava summa ja laina-ajan pituus. Henkilö, jolla on säännölliset ja riittävät kuukausitulot, saa todennäköisesti saman lainan paremmilla ehdoilla kuin henkilö, jolla ei ole palkkatuloa, tai jolla on maksuhäiriömerkintä. Vakuudet ja takaajat vaikuttavat myös lainan korkoon. Tietämättä sinun taloudellista tilannettasi, maksuhistoriaasi ja rahantarvettasi emme voi suoraan kertoa, mistä juuri sinä saisit itsellesi kaikkein edullisimman lainan. Siksi olemme pyrkineet tekemään lainojen vertailun helpoksi, ja tarjoamme kaikki oleelliset tiedot lukuisten eri lainanantajien lainoista yhdessä paikassa. Täytä lainahakemus sivuillamme, vertaile rauhassa yhteistyökumppaniemme tarjoamia lainavaihtoehtoja ja valitse niistä itsellesi sopivin. Helppovertailu.fi -sivuston kautta löydät varmasti tarpeisiisi sopivan pienikorkoisen lainan helposti, nopeasti ja luotettavasti. Olipa lainantarpeesi sitten pieni tai suuri, meidän kauttamme löydät sopivan lainan juuri sinulle.

Lainaa 18-vuotiaalle

Suomen lain mukaan lainaa voidaan myöntää täysi-ikäiselle eli 18 vuotta täyttäneelle henkilölle. Pankit ja lainanantajat voivat lisäksi asettaa haluamiaan rajoituksia lainan hakijalle. Tyypillisesti pankit edellyttävät asiakkaalta puhtaita luottotietoja ja lainan takaisinmaksuun riittäviä, säännöllisiä palkkatuloja. Moni pankki ja rahoituslaitos on asettanut lainansaannin ehdoksi myös omat, 18 vuoden minimiä korkeammat ikärajansa. Osa pankeista myöntää lainaa 18 vuotta täyttäneelle, mutta jotkut pankit edellyttävät lainanhakijalta jopa 25 vuoden ikää. Sivustomme kautta löydät kattavat ja ajantasaiset tiedot eri pankkien asettamista ikärajoista. Yhteistyökumppaniemme joukosta löytyy lukuisia rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainaa täysi-ikäisille henkilöille ikään katsomatta. Parhaan lainatarjouksen saat aina kilpailuttamalla lainasi: täytä nopea nettihakemus niin tiedät täsmälleen, millaisen lainan ja millaisilla ehdoilla voit saada. Jos olet vasta 18 vuotta täyttänyt, et ehkä saa lainatarjousta jokaiselta yhteistyökumppaniltamme, mutta 18 vuoden ikä ei ole este lainansaannille.

Lainaa viikonloppuisin

Äkillinen rahantarve ei katso kelloa eikä kalenteria. Auton rengas voi hajota tien päällä kesken viikonlopun mökkireissun, ja uusi on saatava, jos mielii jatkaa matkaa. Samoin lemmikin akuutti eläinlääkärireissu voi sattua milloin tahansa, ja päivystysaikana eläinlääkärikäynti on vielä rutkasti tavallista kalliimpi. Pakastimen hajotessa uusi olisi syytä saada saman tien, ettei vaivalla talteen poimittu marjasato ehdi pilaantua. Siksi useat lainantarjoajat käsittelevätkin lainahakemuksia kaikkina viikonpäivinä, myös viikonloppuisin. Öisin lainoja ei myönnetä – pienlainojen ja kulutusluottojen myöntäminen yöaikaan, klo 23 ja 7 välillä, on Suomessa lailla kiellettyä. Kannattaa myös huomioida, että monet rahoituslaitokset perivät lisämaksun iltaisin ja viikonloppuisin tilille siirretyistä lainoista. Jos siis rahantarpeesi voi odottaa aamuun, saatat saada paremman lainatarjouksen odottamalla, että lainahakemuksesi käsitellään normaaleina toimistoaikoina. Helppovertailu.fi:n kautta tavoitat myös ne lainanantajat, jotka tarjoavat lainaa heti tilille myös viikonloppuisin.

Lainaa – Usein kysyttyä

  • Mistä saan lainaa helposti ja nopeasti?
  • Kuinka suuren lainan voin saada?
  • Onko lainan hakeminen netistä turvallista?
  • Miten saan parhaan lainan?
  • Voinko saada lainaa, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?