OmaLaina

Hae lainaa 100 - 60 000€
OmaLaina

Arvosana

Lainasumma 100 - 60 000€

Lainapalvelun tiedot

Yrityksen nimi LVS Brokers Oy

Sähköposti [email protected]

Lainasummat 100 - 60 000€

Laina-aika 1-20 vuotta

Korko alkaen 4,19%

Plussat

Lainatarjoukset eri luotontarjoajilta saa nopeasti

Palvelu vertailee yli 30 luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Palvelun kautta voi hakea myös yhdistelylainaa

Lainahakemuksen tekee nopeasti ja helposti

Miinukset

Tarjousten korko on usein melko korkea

Lainaa ei välttämättä saa haluamalleen summalle

Kannustaa velkaantumaan lisää

Palvelun käytön jälkeen voi saada runsaasti mainospostia

Omalaina on monille mainoksista tuttu, suosittu suomalainen lainapalvelu, jonka kautta voi yhdellä hakemuksella hakea lainaa ja kilpailuttaa hakemusta yli 30 suomalaisen ja ulkomaisen luotonantajan kesken. Omalaina-palvelussa voi hakea lainaa aina 60 000 euroon asti ja summasta riippuen maksuaikaa saattaa saada jopa 20 vuotta. Omalaina on siis vain lainanantajia kilpailuttava lainanvälittäjä eikä palvelu itse myönnä lainaa. Omalaina panostaa palvelun nopeuteen ja helppokäyttöisyyteen, eikä sitä käyttäessään tarvitse takaajia tai vakuuksia. Lainahakemus on hakijalle täysin ilmainen, eikä sen lähettäminen tai tarjousten saaminen sido vielä mihinkään. Sopivan lainatarjouksen voi löytää nopeasti ja helposti, jos oma taloustilanne on kunnossa. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat voi saada tililleen jo muutaman tunnin sisällä. Omalaina kokemuksia löytyy verkosta lukuisia, sillä palvelu on toiminut jo vuodesta 2013. Sen lisäksi myös Helppovertailu.fi tarjoaa lainojen vertailua verkossa.

Paljonko lainaa voi saada Omalaina -palvelun kautta?

Omalaina tekee yhteistyötä yli 30 pankin ja muun luotonantajan kanssa, joten vaihtoehtoja lainan antajille löytyy sen kautta useita. Palvelussa hakemukseen voi valita lainasumman oman tarpeensa mukaan 100 euron ja 60 000 euron väliltä. Lainasumma voi joillain luotonantajilla nousta jopa 60 000 euroon ilman takaajia ja vakuuksia. Se, paljonko hakijalle loppujen lopuksi myönnetään lainaa, riippuu useista seikoista. Päätökseen vaikuttavat esimerkiksi hakijan kuukausitulot ja -menot, aiemmat velat sekä työsuhteen laatu. Luotonantajat päättävät hakijan tietojen perusteella, paljonko lainaa juuri hänelle voidaan myöntää. Tästä johtuen pankit tarjoavat joskus pienempää summaa, mitä asiakas on hakenut tai korko on luotontarjoajan yleistä minimikorkoa korkeampi. Lainatarjous on aina henkilökohtainen ja riippuu täysin siitä, millaiseksi luotonantaja on arvioinut hakijan maksukyvyn. Hakijan taloudellisen tilanteen lisäksi lainapäätökseen vaikuttaa haetun lainan suuruus.

Kenelle Omalaina myöntää lainaa?

Palvelua käyttävän lainanhakijan tulee olla 18 vuotta täyttänyt, vaikka useilla luotonantajilla ikävaatimus on tätä korkeampi. Jokainen lainanantaja arvioi hakijan tilanteen henkilökohtaisesti riippumatta siitä, onko hakija työtön, työsuhteessa tai eläkkeellä. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt eivät myöskään myönnä työttömälle hakijalle lainaa. Lainan saamiseen vaikuttaa myös muu taloudellinen tilanne ja mahdollisten aiempien velkojen määrä. Vakuuksia ja takaajia ei tarvita. Myös opiskelija tai eläkeläinen voi hakea lainaa ja tällöin esimerkiksi rinnakkaishakija voi kompensoida tulojen alhaisuutta ja helpottaa lainansaantia. Hakijan luottotiedot tarkistetaan aina. Lainaa voi hakea silloinkin, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä tai hän on ulosotossa, mutta tällaisten luotonmyöntäjien määrä on hyvin rajallinen. Lainan hakijalta edellytetään vakituista osoitetta Suomessa, suomalaista henkilötunnusta sekä suomalaista pankkitiliä verkkopankkitunnuksineen. Myös ulkomailla oleskeleva voi hakea lainaa, jos täyttää edellä mainitut kriteerit.

  • Omalainan palvelun käyttö on lainanhakijalle täysin ilmaista.
  • Yhdellä lainahakemuksella voi Omalainan kautta tavoittaa jopa 30 luotonantajaa.

 

Omalaina kokemuksia ja arvosteluja

Omalaina kokemuksiaOmalainan lainapalvelu on perustettu jo vuonna 2013 ja kuluttajien kokemuksia on vuosien varrella ehtinyt kertyä runsaasti. Useimmiten palvelun toiminta on koettu laadukkaaksi, helppokäyttöiseksi ja nopeaksi. Lainahakemuksen täyttö on Omalainan kautta helppoa ja koko hakuprosessi selkeää. Useat hakijat olivat olettaneet, että usealle luotonantajalle osoitetun hakemuksen täyttämiseen menisi palvelussa huomattavasti aikaa, mutta käytännössä hakemuksen oli täyttänyt muutamassa minuutissa. Myös se oli koettu Omalainassa positiiviseksi, että lainan hakeminen oli täysin ilmaista eikä palveluun tarvinnut erikseen rekisteröityä. Kaikki lainahakemukseen liittyvät tiedot ovat olleet käyttäjien mukaan sivustolla selkeästi esillä ja saapuneita lainatarjouksia on hakemuksensa lähettäneiden mielestä ollut helppo selata Omatilin kautta. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen vastauksia on saapunut eri luotontarjoajilta todella nopeasti, ensimmäiset vastaukset jopa parin minuutin sisällä. Käytännössä vastaukset olivat olleet sekä lainatarjouksia että myös kielteisiä päätöksiä riippuen lainaa tarjoavasta tahosta. Jos hakijalla ei ollut erityisiä ongelmia maksukykynsä suhteen, saadut lainatarjoukset olivat vastanneet hyvin pyydettyä lainasummaa. Joidenkin hakijoiden kokemusten mukaan suurempia summia pyydettäessä saattoi tarjottu laina olla pienempi kuin hakija oli toivonut tai korko ei vastannut odotettua. Vastauksia saa kuitenkin useammalta lainan myöntäjältä, joten saaduista myönteisistä tarjouksista voi valita lainasummaltaan, koroiltaan ja laina-ajaltaan sen itselleen sopivimman vaihtoehdon. Saaduissa lainatarjouksissa eri lainantarjoajat ovat myös antaneet erilaisia laina-aikoja, vaikka hakija olisi hakemuksessaan toivonut jotain tiettyä laina-aikaa. Osaltaan laina-ajat määräytyvät haettavan summan suuruudesta ja lainanhakijan arvioidusta taloustilanteesta, joten saaduissa tarjouksissa maksuaika saattoi vaihdella tarjoajien välillä 1-2 vuotta.

Etukäteen on melkeinpä mahdotonta sanoa, kuinka monelta luotontarjoajalta tulee saamaan lainatarjouksen käyttäessään Omalainan palvelua. Saatujen tarjousten määrä ja laatu riippuvat paljolti hakijan henkilökohtaisesta tilanteesta ja jokaisella lainantarjoajalla on omat kriteerinsä. Lainatarjousten saaminen Omalainan palvelun kautta ei tietenkään velvoita lainan ottamiseen. Jos hakija ei saa yhdeltäkään lainantarjoajalta itseään tyydyttävää tarjousta, ei ole pakotettu hyväksymään mitään saaduista tarjouksista eikä lainaa tarvitse ottaa. Yleisesti ottaen käyttäjien kokemuksia lukiessa mitään suurempia ongelmia tai puutteita palvelun toiminnassa ei ole ollut havaittavissa. Pienenä puutteena voi pitää Omalainan chat-palvelun puuttumista asiakaspalvelusta. Koska puheluihin ja sähköpostin kautta lähetettyihin viesteihin vastataan yleensä nopeasti, tämäkin voi olla lähinnä palvelun parantamiseen tähtäävä ehdotus. Monet Omalainan palvelua kokeilleet suosittelevat palvelun käyttöä heille, jotka haluavat kilpailuttaa lainahakemuksensa vaivattomasti ja nopeasti usealla eri luotontarjoajalla.

Omalaina plussat ja miinukset

Omalaina on turvallinen, jo useamman vuoden toiminut suomalainen palvelu. Sen palvelusivusto on selkeä ja helppokäyttöinen, ja sen palvelun avulla lainahakemuksensa voi kilpailuttaa kerralla usean, jopa yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Omalainan yhteistyökumppanit ovat vakavaraisia rahoituslaitoksia ja pankkeja, ja niiden antamien tarjousten joukosta palvelu näyttää automaattisesti edullisimman. Koska palvelu toimii verkossa, lainaa voi hakea ympäri vuorokauden. Lainapäätökset eri toimijoilta tulevat nopeasti näkyviin Omatiliin, kun kukin luotontarjoaja on tehnyt lainapäätöksensä. Nopeimmat lainapäätökset voivat näkyä jo parin minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Hakemuksen kilpailuttaminen on käyttäjälle täysin maksutonta eikä palvelun käyttö sido, joten saatuja tarjouksia ei ole pakko hyväksyä. Omalainan palvelu ei vaadi hakijalta lainalle vakuuksia tai takaajia ja lainatarjouksen hyväksyttyään hakija voi lainan myöntäjästä riippuen saada rahat tililleen jo samana päivänä.

Omalaina-palvelun toiminnasta sinänsä löytyy vain vähän negatiivista palautetta, sillä varsinaiset lainapäätökset jokainen lainantarjoaja tekee itse omien kriteereidensä perusteella. Usein varsinainen päätökseen kohdistuva kritiikki kuuluisikin luotontarjoajalle. Omalainan sivustolla lainojen korkojen mainostetaan sijoittuvan 4,19 % ja 20 % välille, mutta hakijat ovat valittaneet saaneensa tarjouksia vain yli 10 % koroilla. Mahdolliseen kielteiseen päätökseen tai hakemuksen kriteereistä eroavaan tarjoukseen vaikuttaa pääasiassa hakijan oma taloustilanne. Joidenkin hakijoiden mielestä tarjouspäätöksiä tuli hakemukseen jopa liikaa, jolloin myönteisten ja kielteisten päätösten läpikäymiseen kului aikaa. Lisäksi nopea lainanhaku saattoi joidenkin mielestä olla jopa kielteinen piirre, sillä se saattoi aiheuttaa hätiköityjä päätöksiä ja lisätä siten rahavaikeuksia. Yleisesti Omalaina-palvelun mainonnan ja lainatarjousten helpon saannin koettiin kannustavan liikaa velanottoon. Omalainan asiakaspalvelu on saanut käyttäjiltä jonkin verran palautetta siitä, että vastausten saaminen sähköposteihin on joskus liian hidasta.

Omalaina yrityksenä

Omalaina on ainakin nimeltään ja ulkoasultaan tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle, sillä se markkinoi palvelujaan varsin näkyvästi muun muassa televisiossa. Yhdeksi sen vahvuudeksi mainitaan suomalaisuus ja Omalaina-palvelun omistaakin rahoitus- ja luottotoimintaan keskittynyt suomalaisomisteinen LVS Brokers Oy. Yritys on perustettu jo vuonna 2012 ja sen tunnetuin tuote, Omalaina.fi on aloittanut toimintansa vuonna 2013. Vuonna 2019 yrityksen liikevaihto oli noin 12,5 miljoonaa euroa ja sen tulos nousi 937 000 euroon. Yritys onkin kasvanut nopeasti viime vuosina ja vuonna 2018 sen toiminta laajeni Puolaan. Verkkosivujensa tietojen mukaan yrityksellä on lähivuosien aikana tarkoitus laajentaa toimintaansa myös ainakin muihin Pohjoismaihin. Omalaina.fi:n lisäksi yhtiön omistukseen kuuluu muitakin suomalaisille tuttuja kilpailutuspalveluita, kuten Autoluotto.fi ja Välittäjävertailu. Lisäksi kuluttaja voi kilpailuttaa esimerkiksi sähkösopimuksensa yrityksen suositun Sähkömittari.fi -palvelun kautta.

Omalaina asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Omalainan toimitilat sijaitsevat Helsingissä, mutta asiakaspalvelu toimii vain arkisin joko soittamalla asiakaspalveluun kello 9-18 välisenä aikana tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Asiakaspalvelun puhelinnumero puolestaan on 09-42550540. Valitettavasti ainakaan toistaiseksi Omalaina ei palvele asiakkaitaan chat-palvelun kautta. Asiakaspalvelu toimii ensisijaisesti sähköisesti ja se pyrkii vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman nopeasti. Asiakkaan on kuitenkin syytä tutustua Omalainan verkkosivuilta löytyviin Usein kysyttyihin kysymyksiin ennen kuin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Monessa tapauksessa niistä löytää nopeimman vastauksen mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin. On myös muistettava, että lainasopimus tehdään aina jonkin palvelussa kilpailutetun rahoitusyhtiön tai pankin sekä hakijan välillä, joten esimerkiksi lainaehtoja koskevissa kysymyksissä käyttäjän kannattaa ottaa yhteys suoraan kyseiseen rahoitusyhtiöön. Omalaina vain kilpailuttaa eri lainavaihtoehdot. Mikäli käyttäjä haluaa poistaa tietonsa palvelusta, voidaan se tehdä asiakaspalvelussa sähköpostilla lähetetyllä pyynnöllä.

Omalaina – Usein kysytyt kysymykset

  • Millainen korko Omalainan kautta saatavissa tarjouksissa on?
  • Miten lainaa haetaan Omalaina-palvelun kautta?
  • Voiko lainoja yhdistää Omalainan kautta?
  • Kenen luotonantajan kanssa Omalaina tekee yhteistyötä?
  • Mihin tarkoitukseen Omalainan avulla voi hakea lainaa?

Siirry lainahakemukseen